Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

O διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ

O διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ

dimitris mixalisΣτη δημοσιότητα δόθηκαν, από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),στοιχεία για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας.
Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, στο Νοσοκομείο Αγρινίου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Έκανε επίσης λόγο για «δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία, λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής», και υποστήριξε πως “η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη καθώς σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό“.
Η παρέμβαση αυτή της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε τον καυστικό σχολιασμό του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη που ανέφερε για την ΠΟΕΔΗΝ πως «ασελγεί επάνω στο σώμα του ΕΣΥ μόνο και μόνο για να διατηρήσει το μέτωπο που άνοιξε με το υπουργείο, στοχεύοντας (χιμαιρωδώς), να πάρει τη ρεβάνς», συμπληρώνοντας επίσης πως «αν και είναι σάρξ εκ της σαρκός του δημόσιου συστήματος υγείας, παραποιεί (ή υποκρύπτει) δεδομένα, για να εξυπηρετήσει την ανωτέρω σκοπιμότητά της».
Ωστόσο, το ενδιαφέρον προκαλεί η απάντηση του κ. Μιχάλη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Αναφορικά με την καρδιολογική κλινική ο διοικητής αναφέρει πως η ΠΟΕΔΗΝ «αποκρύπτει την αιτία αυτού του όντως προσβλητικού για σύγχρονο σύστημα υγείας δεδομένου, αλλά και το γεγονός ότι με ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, αυτό θα αποτελεί έναν εφιάλτη του παρελθόντος. Ήδη αναλαμβάνει επικουρικός γιατρός που θα επιτρέψει στην κλινική να λειτουργεί καθημερινά, ενώ αναμένονται από προκηρύξεις που έχουν προχωρήσει και ένας επιμελητής και ένας διευθυντής. Όχι αργότερα από το τέλος του έτους θα μιλάμε για μία άρτια και σύγχρονη κλινική. Αυτό δεν μπορεί να μη το γνωρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Έχει μέλη της μέσα στο νοσοκομείο».
Αναφορικά με καταγγελία πως η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, ο κ. Μιχάλης απαντά πως η ΠΟΕΔΗΝ αποκρύπτει και παραποιεί και τα πραγματικά δεδομένα. Σύμφωνα με τον διοικητή «η ΜΤΝ όντως έχει προβλήματα, αλλά και πάλι η πηγή τους αποσιωπείται, όπως αποσιωπείται και το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί η ενίσχυσή της με έναν επικουρικό, έναν επιμελητή και έναν διευθυντή. Έτσι και εδώ έως το τέλος του χρόνου θα μιλάμε για μία άρτια –από όλες τις απόψεις- μονάδα. Επίσης: Οι ασθενείς ήταν 96 (και όχι 200) πριν ενάμιση χρόνο (και όχι πριν λίγο) και σήμερα είναι 56 (και όχι 100, όπως αναφέρει)».
«Από αυτά και μόνο τα στοιχεία μπορεί κανείς να δει μόνος του πόσο “αντικειμενική” είναι η πληροφόρηση της ΠΟΕΔΗΝ και πόσο μπορεί να έχει υγιή κίνητρα αυτή η δημοσίευση», καταλήγει ο κ. Μιχάλης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Αλεξανδρος

  Χτες πήγα τον πατέρα μου στο Νοσοκομείο και μου είπανε ότι δεν υπήρχε καρδιολόγος μεταφέρθηκε για εφημερία στο Μεσολόγγι.Ποιος πήρε την απόφαση αυτή και για ποιο λόγο.Μηπως πρέπει τελικά να ενδιαφερθεί εισαγγελέας για αυτά που γίνονται στο Νοσοκομείο.Τελικα αναγκαστικά πήγα στον ιδιωτικό τομέα γιατί στο νοσοκομείο του Μεσολογγιου λόγω καταγωγής γνωρίζω ότι κανένας σώφρων άνθρωπος δε παει η Πάτρα η Αγρινιο.

 2. Κοκκινάκης Δ.Α.

  Αγαπητέ Αλέξανδρε, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι τουλάχιστον 3 χρόνια που στο πολύπαθο Νοσοκομείο του Αγρινίου, το Καρδιολογικό δεν εφημερεύει για 10 ημέρες το μήνα λόγω της έλλειψης γιατρών. Το πρόβλημα σαφώς και υφίσταται και το αναγνωρίζει και ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου, που ανέλαβε καθήκοντα προ 2 μηνών. Εσείς τώρα, που δίνονται αισιόδοξες πληροφορίες ότι έχουν γίνει από την παρούσα διοίκηση όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος, το ανακαλύψατε??? Ας είμαστε αντικειμενικοί και ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις.

 3. nick

  Πολλα λάθη έχουν γίνει στο χειρισμό των προβλημάτων των καρδιολογικών κλινικών των δυο νοσοκομείων του νομου.Τα περισσότερα έγιναν στην κσρδιολογικη του Αγρινιου.Ο καθένας διοικήσεις,γιατροί,πρέπει να ψαχτουν εσωτερικά τι έγιναν τα τελευταία χρονια.Τεσσσερις καρδιολόγοι παραιτήθηκαν ,τους ενός το βιογραφικό στους λάθους χειρισμούς πλούσιο.Ανακαλυψτε τον….αν μπορείτε.Στο Μεσολλογι κράτος εν κρατεί.Πραγματι οι δυο τελευταίοι επικουρικοί γιατροί υπερβαίνουν εαυτόν.Ομως η κλινική του Αγρινιου χρειάζεται αναδιάρθρωση συθέμελα.Πρώτα χρειάζεται διευθυντή.Μακαρι να έρθει κάποιος τόσο με γνώσεις όσο και με διοικητικές ικανοτητες.Ικανοτητες που χρειάζονται για να βγει μια κλινική απο το τέλμα του σκοτεινού ΕΣΥ.Αυτο σημαίνει ότι θα έχει όρεξη και θε είναι νέος.Και μακάρι και οι τρεις υπάρχοντες καρδιολόγοι να τον ακολουθήσουν γιατί το αξίζουν.Ας ηρεμήσουμε λοιπόν όλοι ,γιατί όλοι έχουμε ευθύνες,ας αφήσουμε τα ευχολόγια,ο γιατρός να κάνει ιατρική και ο κάθε διοικητής διοικηση.Προπαντων ηρεμία ,το νοσοκομείο δε χρειάζεται άλλα μισή διχόνοιες και έριδες.Αρκετά βασανιστηκαμε στο παρελθόν.Τέλος στους διαδρομιστες που πιστεύουν ότι το νοσοκομείο δε κάνει χωρίς αυτούς.Πιστεψτε με μπορούμε και χωρίς αυτούς.

 4. nick

  Τωρα όσον αφορά τους κατά τα αλλα λίαν συμπαθείς ιατρούς του Μεσολογγίου με μεγάλη προσφορά ,να προσπαθήσουν πρώτα να βγάλουν απο το μάτι τους το παλούκι που έχουν και μετά την ακίδα απο τους συναδερφους τους στο Αγρίνιο.Συναδερφοι δουλέψτε εσείς με ότι έχετε και αφήστε τους βαρυγδουπους χαρακτηρισμούς για φοβικη συμπεριφορά απο εμάς.Εδω έχουμε αποδείξει τι μπορούμε και τι δε μπορούμε.Εσεις;Ηρεμία λοιπόν και προπάντων το συμφέρον του συμπολίτη μας.Αυτον έχουμε υποχρέωση να εξυπηρετούμε και όχι τη ματαιοδοξία μας.Αλλα προπάντων δουλειά με κέφι το μεράκι μας η ιατρική.

 5. pol

  Ο Διοικητής καλά θα κάνει να πετάξει έξω από το παιχνίδι τους συνδικαλιστάρες με την εφημερίδα παραμάσχαλα, και να εφαρμόσει τα Νόμιμα μαζί με την 6η ΥΠΕ. Οι διαδρομιστες του Νοσοκομείου και οι συμβουλάτορες πρέπει κάποτε να δουλέψουν. Κάθε 15 και τέλους του Μήνα το ξέρουν το δρόμο για το ΑΤΜ πρώτοι και καλύτεροι. Ας εφαρμοστούν κάποτε τα Νόμιμα, για όλους.
  Επιπλέον, η συνεργασία αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ομαλής λειτουργίας ενός νοσηλευτικού τμήματος με σκοπό την ποιοτική διαχείριση τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών υγείας.Για να ανταποκριθούν με επιτυχία στον πολύπλοκο και απαιτητικό ρόλο τους είναι ανάγκη να έχουν βαθιά γνώση των αρχών της διοίκησης. Πρέπει, να είναι ενημερωμένοι με τις νέες τάσεις και απόψεις στο χώρο της διοίκησης.

 6. Κωσταντινος

  Αγαπητοί κύριοι στο νοσοκομείο του Αγρινιου υπάρχουν ένας μόνιμος καρδιολόγος με πολυ μεγάλη προσφορά αυτά τα χρόνια και δυο επικουρικοί ιατροί οι οποίοι τρέχουν ακατάπαυστα.Που ειναι η στήριξη της κοινωνίας του Αγρινιου σε αυτούς τους γιατρούς όταν όλοι ξέρουμε τι επικρατεί στο νοσοκομείο.Αιδως

 7. Βαγγελης

  Συγχαρητηρια στους καρδιολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου στον κ Σακκα που έχει σώσει πολλές ζωές συμπολιτών μας στον κ Αγκιλαρ και στο νέο το γιατρό που ήρθε τωρα.Ιατροι με ήθος σε ένα νοσοκομείο που παραπαίει.Ο καινούργιος δοιηκητης να μείνει μακριά από τις γνωστές κλίκες και να στηρίξει αυτά τα παιδιά.

 8. nick

  Όχι μόνο στους κσρδιολογους.Στους νέους γιατρούς που πρέπει να είναι μονιασμενοι μεταξύ τους γιατί σε αυτούς ανήκει το μέλλον του νοσοκομείου.Μπραβο σε όλους αυτούς που ζουν το όραμα της ιατρικής και πασχίζουν για το συνανθρωπο.Και είναι και άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.