Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

O δήμαρχος Θέρμου απαντά σε Λοΐζο, Μαντούβαλο και «Τατιάνα Live»

konstantarasH καταγγελία του κ.Β. Λοΐζου που χρέωσε σε ρατσιστικά κίνητρα τον αποκλεισμό της συζύγου του, αλβανικής καταγωγής, από την  αντιπροσωπεία  της   Αναλήψεως Δήμου Θέρμου στις γιορτές της Εξόδου είδε το φως της δημοσιότητας και αποτέλεσε και θέμα εκπομπής πανελλήνιας εμβέλειας, της Τατιάνας Στεφανίδου.  Σε γραφόμενα, καταγγελλόμενα και λεγόμενα απαντά διεξοδικά σε ανακοίνωση ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Η ανακοίνωση αυτούσια:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΟΪΖΟ, ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ KAI “ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE

Είναι πάγια θέση  της δημοτικής αρχής Θέρμου κατά τη διάρκεια εορτών  και εθνικών επετείων να μην εκδίδει δελτία τύπου πολιτικού περιεχομένου, πράγμα που δεν παραβιάσαμε  και την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018, παρότι  από την εκπομπή  «Τατιάνα Live» έγιναν  καταγγελίες  που προωθήθηκαν στα τοπικά sites και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης περί δήθεν ρατσιστικού  αποκλεισμού της κ. Δάφνης Σουλκούκε, συζύγου Βασιλείου Δήμου Λοΐζου, από τη συμμετοχή της, στην αντιπροσωπεία  της Τ.Κ. Αναλήψεως Δήμου Θέρμου στις γιορτές της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Να επισημανθεί ότι το ζήτημα ανέκυψε  από τον αριθμό των ατόμων που είχαν δηλώσει επιθυμία να λάβουν μέρος στην πομπή και  ο οποίος υπερέβαινε κατά πολύ τον επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων που έπρεπε να λάβουν μέρος, οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε κάποια άτομα να μην συμμετάσχουν. Η βούληση  του Τοπικού Συμβουλίου  Αναλήψεως ήταν  να δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή νέων ανθρώπων, κάτω των είκοσι πέντε ετών, από τους οποίους οι περισσότεροι έλκουν την καταγωγή τους από το χωριό, αλλά μένουν σε πόλεις, πράγμα που εγγυάται τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για τη διατήρηση του θεσμού και στο μέλλον.

Προτάθηκε να μην αποκλειστεί κανένας από τους ενδιαφερόμενους νέους, αλλά να μην συμμετάσχουν κάποια μέλη μεγαλύτερης ηλικίας, έτσι ώστε να προσεγγιστεί κατά το δυνατό περισσότερο ο επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων για την πομπή.

Επιπλέον, για να υπάρξει στοιχειώδης ισορροπία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες που θα λάμβαναν μέρος, με δεδομένο ότι ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των γυναικών σε σχέση με τον αντίστοιχο των αντρών, προτάθηκε ως λύση η μη συμμετοχή ενός αριθμού γυναικών από αυτές που είχαν δηλώσει επιθυμία συμμετοχής. Σ’ αυτό συνέτεινε και ένα πρακτικό πρόβλημα που είχε να κάνει με τον αριθμό των διαθέσιμων γυναικείων στολών από τον Σύλλογο των Αναληψιωτών, οι οποίες δεν επαρκούσαν για όλες τις γυναίκες, ενώ ήταν επαρκείς οι αντίστοιχες αντρικές.

Έτσι δέχτηκαν να αποχωρήσουν τέσσερις από τις κυρίες που είχαν δηλώσει συμμετοχή αρχικά, ενώ δεν το αποδέχθηκε αυτό η κ. Δάφνη Σουλκούκε, σύζυγος Β. Λοΐζου.  Στη συνέχεια και ενώ η εν λόγω κυρία δεν πήρε μέρος στην πομπή, όπως όφειλε να το έχει αποδεχθεί, πράγμα που έγινε και από άλλες κυρίες που είχαν δηλώσει αρχικά επιθυμία συμμετοχής τους, προέβη  μετά του συζύγου της σε ανυπόστατες καταγγελίες ότι δήθεν έχει πέσει θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης εκ μέρους του Δήμου Θέρμου.

Σ’ αυτό, βέβαια, αυτοδιαψεύδεται από το γεγονός που και το ίδιο το εν λόγω ζεύγος παραδέχθηκε στην εκπομπή, ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η κόρη τους έχουν συμμετάσχει στην ίδια πομπή κι άλλες φορές χωρίς να έχει γίνει θέμα από οποιονδήποτε. Επίσης να σημειωθεί εδώ ότι στη εκδήλωση γα το «Γαϊτανάκι»  που έγινε στην πλατεία της κοινότητος Αναλήψεως την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η κ. Δάφνη  έλαβε μέρος χωρίς  να εμποδιστεί από κανέναν. Αλήθεια γιατί δεν έβαζε την φορεσιά της να εμφανιστεί και στο «Γαϊτανάκι», όπου δεν υπήρχε  επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων σε παραδοσιακή στολή, αλλά πήρε μέρος χωρίς φορεσιά;

Απ’ όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα δάκρυα της ήταν μάλλον ψεύτικα  στην εκπομπή της κ. Τατιάνας  για να προκαλέσει οίκτο και να απολαύσει δημοσιότητα. Όσο για τον κ. Λοΐζο να τονίσουμε   την χωρίς όριο τακτική του  για προβολή, γεγονός που γνωρίζουν όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες. Του ταιριάζει   όμως  και ο τίτλος  του αχάριστου απέναντι στο Δήμαρχο που κατηγορεί για «ρατσιστή», αφού ευεργετήθηκε πολλαπλώς στο παρελθόν τόσο σε προσωπικό επίπεδο,  όσο και στα πλαίσια  των δραστηριοτήτων  που πράττει  με τον Σύλλογο που δημιούργησε  με την επωνυμία «Οι φίλοι  του Μουσείου  Ορεινής Τριχωνίδας».

Να επισημάνουμε ακόμη  σχετικά με την τοποθέτηση  στην συγκεκριμένη εκπομπή του γνωστού πανελίστα – δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου,  χαρακτηρίζοντας τους  συμπολίτες μας, ότι είναι «άχρηστοι» και η δημοτική αρχή «πολιτικάντηδες» που θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών , ότι οι αρχές του Θέρμου και οι πολίτες  στο σύνολό τους, δεν του έχουν «μοιάσει»  ούτε σε ατομικό, ούτε σε πολιτικό επίπεδο.

Όσο για τον Δήμαρχο που χαρακτήρισαν από κοινού οι ανωτέρω  «ρατσιστή», να αναρωτηθούμε α) Είναι ρατσιστής ο Δήμαρχος που παραβρέθηκε στο γάμο του κ. Λοΐζου με την  κ. Σουλκούκε; β) Είναι ρατσιστής ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει βαφτίσει παιδί ΡΟΜΑ προ πενταετίας; γ) Είναι ρατσιστής ο Δήμαρχος που  εξυπηρετεί καθημερινώς τους οικονομικούς μετανάστες του Δήμου   στο δικηγορικό του γραφείο και μάλιστα αφιλοκερδώς; δ)  Είναι ρατσιστής ο Δήμαρχος που στις Κοινωνικές Δομές του δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας, Δημοτικό Παιδικό Σταθμό) αντιμετωπίζει ισότιμα  όλους τους οικονομικούς μετανάστες;

Επιπλέον να τονίσουμε στον κ. Πέτρο Μαντούβαλο, ότι «πολιτικάντης» δεν είναι ο Δήμαρχος του Θέρμου, αλλά ο ίδιος που  «ψάχνει» εκλογική περιφέρεια να πολιτευτεί  μετά την αποπομπή του  από τα ψηφοδέλτια της παράταξής του στον Πειραιά   για τη γνωστή υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος». Αναφορικά με όσα ελέχθησαν στην προαναφερόμενη εκπομπή ότι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θέρμου και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τους χειρισμούς για το ζήτημα του Δημάρχου και του Προέδρου, πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά ουδεμία βάση έχει.

Κλείνοντας, επειδή ως μικρή κοινωνία που είμαστε γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει το σκέπτεσθαι και το πράττειν καθενός μας αναφορικά με τη δημόσια δράση του, αφήνουμε τις κρίσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν να υποτιμά την αλάνθαστη κρίση της.

Θέρμο, 11 Απριλίου 2018

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Θέρμου

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. made by stone

  ” αφού ευεργετήθηκε πολλαπλώς στο παρελθόν τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που πράττει με τον Σύλλογο που δημιούργησε με την επωνυμία «Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας»…”’

  ουδεν σχολιο για τα λεγομενα του δημαρχου..

 2. ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ

  τα λέτε όλα στη φράση ……..επειδή ως μικρή κοινωνία που είμαστε γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει το σκέπτεσθαι και το πράττειν καθενός μας αναφορικά με τη δημόσια δράση του, αφήνουμε τις κρίσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν να υποτιμά την αλάνθαστη κρίση της…….. σας ενοχλεί λοιπόν η παρουσία της αλβανίδας στα κοινωνικά δρώμενα και μόνο η αναφορά περί φούρνου σας εκθέτει ανεπανόρθωτα όσο μελάνι και να θυσιάσετε και όσα ηλεκτρονικά μηνύματα και να στείλετε. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πλέον η κυβερνώσα παράταξη του Δήμου είναι μειοψηφία με τις πρακτικές σας και η επερχόμενη ήττα θα είναι οδυνηρή αν και δεν θα την καταλάβετε γιατί σας έχει εκπαιδεύσει στις ήττες ο Πορφύρης.

 3. ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ

  Περάστε από το Καφέ Αμάν αν έχετε έλλειψη στολών να σας δώσουμε. Έχω και μια “πατατούκα” ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο του Τ.Σ. Αναλήψεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.