Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει τους φωτογράφους στο θέμα των ταυτοτήτων

TAYTOTHTA3 Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης, αλλά και της χώρας γενικότερα, σχετικά με τη διαφαινόμενη επιλογή της κυβέρνησης να ανατεθεί η έκδοση της φωτογραφίας ταυτότητας σε εταιρεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ = ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δηλώνει την συμπαράστασή του στον κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων της πόλης μας αλλά και της χώρας, σε σχέση με την διαφαινόμενη επιλογή της κυβέρνησης να τους αφαιρέσει από το φάσμα του έργου τους την φωτογραφία ταυτότητας.
Η έκδοση της φωτογραφίας ταυτότητας είναι ένα αντικείμενο που χρόνια τώρα ο κλάδος των επαγγελματιών φωτογράφων διαχειρίζεται και εξυπηρετεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα.
Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τους αφαιρεθεί και να ανατεθεί αποκλειστικά και μονοπωλιακά σε εταιρεία που θα εφοδιάσει και θα εγκαταστήσει για αυτό το σκοπό ανάλογα μηχανήματα εντός των αστυνομικών τμημάτων (σε κάποια Α/Τ, όχι σε όλα), είναι μια πέρα για πέρα εχθρική και εξοντωτική απόφαση για τον κλάδο των φωτογράφων.
Έρχεται να προστεθεί σε μια συνολική πολιτική με την οποία και με κάθε τρόπο η σημερινή κυβέρνηση και σε συνέχεια των προηγούμενων προσπαθούν να επιβάλλουν την μονοπώληση της αγοράς σε κάθε κλάδο της.
Μονοπώληση σε όφελος των λίγων μονοπωλιακών ομίλων και ενάντια στα συμφέροντα των χιλιάδων μικρών εμπόρων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Η απόφαση για την «φωτογραφία ταυτότητας» είναι η …»ταυτότητα» της κυβέρνησης και «φωτογραφίζει» την επιλογή της και την απόφασή της με «ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει…» όχι μόνο στην αγορά αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.

H ανακοίνωση των φωτογράφων ΕΔΩ 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. γαρ

  Βρέ δεν αφήνετε λέω εγώ τις παραπλανητικές δημοσιεύσεις όρι δήθεν εταιρεία θα βγαζει φωτογραφίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα Ηλεκτρονικές θα είναι οι φωτογραφήσεις και θα στέλνονται κατευθείαν στο Η. Συστημα. θέλετε σώνει και καλά στις δικές μας πλάτες να κρατάτε ζωντανό ένα επάγγελμα που εκ των πραγμάτων αργοπεθαίνει. δηλαδή θα πληρώνουμε 10 € για την ταυτότητα θα πληρώνουμε και άλλα 8 € για φωτογραφίες. Πέρσε μια φορά με τα Διαβατήρια θα πρέπει να ξανατρώμε εμείς το αγγούρι.

 2. γορδιος

  Αγαπητοί φωτογράφοι, καταλαβαίνω τον πόνο σας που θα χάσετε μεγάλο αλλά και σίγουρο τζίρο από την παραπάνω καινοτομία. Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η έκδοση των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων γίνεται με λήψη μέσα στο αστυνομικό τμήμα ή στην αρμόδια Υπηρεσία. Το περάσατε μία φορά με τα διαβατήρια με αποτέλεσμα να πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο. Τώρα με ύφος 100 καρδιναλίων μας λέτε ότι δεν θα επιτρέψετε. Εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες θα το επιτρέψουμε. Εε τι να κάνουμε τώρα η τεχνολογία έσβησε το επάγγελμά σας.
  Μην επικαλείστε λοιπόν παλιές τεχνικές περί δήθεν ακριβών μηχανημάτων και λοιπά για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα

 3. Λαυρέντης

  Και μια δήλωση συμπαράστασης για το επάγγελμα του γανωματή που χάνεται σύντροφοι!

 4. Ανώνυμος

  Το θέμα είναι να μην είναι καν ηλεκτρονική,όχι ποιοι θα βγάζουν τις φωτογραφίες και πόσο θα τις χρεώνουν.Αλλά τι να περιμένεις από ένα λαό,που ο »φασίστας» βρίζει την κυβέρνηση επειδή είναι αριστερή,ο κομμουνιστής βρίζει επειδή είναι ιμπεριαλ΄η΄στής-κεφάλαιο.Βρίζουν όλοι ο καθένας για δικούς του λόγους.Έβριζαν όλοι το 2015 με το capital control γιατί μπορεί να τους έτρωγαν τα λεφτά η κυβέρνηση-τράπεζες.Και τώρα όλοι αυτοί αφήνουν τα λεφτά μέσα στις τράπεζες ψωνίζοντας με κάρτες.Γιατί νομίζει ο καθένας ότι τα λεφτά που χάλαγε παλιά θα τα πάρει από την φοροαπαλλαγή.Και όταν πάει στο σούπερ μάρκετ και μπλοκάρει το σύστημα ΔΙΑΣ,θα περιμένει με την κάρτα στο χέρι,»παρακαλώντας » αυτούς που έβριζε,να τους δώσουν να φάει. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ………………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.