Κυριακή, Ιούνιος 16, 2019

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα η κατάληψη του δημαρχείου Αγρινίου από φοιτητές

Σε πολλά μέτωπα κινούνται οι εξελίξεις γύρω από τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου.
Ενόσω αναμένονται επισήμως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, οι φοιτητές των τριών τμημάτων του Αγρινίου βρίσκονται σε ρυθμό κινητοποιήσεων.
Πρωτοστατούν σε αυτές οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που μάλιστα κρατούν υπό κατάληψη το δημαρχείο Αγρινίου επί μια εβδομάδα περίπου.
Η πληροφορία ωστόσο πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κάλεσε σε εξηγήσεις φοιτητές για την κατάληψη προκάλεσε αναβρασμό στους κόλπους τους καθώς κάνουν λόγο για ποινικοποίηση του αγώνα.
Έθεσαν το ζήτημα και στη χθεσινή τους συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας τη στήριξη του αγώνα τους .
Δύο εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Γ. Πέτρου, όπου τους έγινε γνωστό πως η κατάληψη του δημαρχείου εμπίπτει στον νόμο περί της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και τους ζητήθηκε να δώσουν σε λειτουργία το κτήριο, μετά και από σχετικές καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τα όσα τους μεταφέρθηκαν.
Αυτή την ώρα οι φοιτητές βρίσκονται σε συζητήσεις στο χώρο του δημαρχιακού Μεγάρου προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την κατάληψη.
Σημειωτέον πως χθες η δημοτική αρχή κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάλεσε τους φοιτητές να επιτρέψουν την λειτουργία δυο υπηρεσιών ενώ το Σώμα δεσμεύτηκε πως θα συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.