Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

O «Ελληνίς» επιφυλάσει και φέτος κορυφαίες πολιτιστικές στιγμές

parousiasi-programma-ellinis (2)

O θερινός δημοτικός κινηματογράφος  Αγρινίου «Ελληνίς» πήρε τη σκυτάλη από τον ‘Ανεσις και αναμένεται να προσφέρει όμορφες στιγμές τόσο για τους σινεφίλ όσο και για τους φίλους της μουσικής καθώς θα φιλοξενήσει και συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Η παρουσίαση του  προγράμματος έγινε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο  Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου, η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Κινηματογράφων Χριστίνα Μπαλάσκα.

«Το Αγρίνιο έχει την τύχη να διαθέτει ένα θερινό σινεμά στολίδι, όαση για την πόλη»,  ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου που ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο δήμο αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση που παρουσιάζει κάθε χρόνο  ο κινηματογράφος στον οποίο έχουν υλοποιηθεί  πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια.

parousiasi-programma-ellinis (4)Αντιστοίχως η κυρία Παπαγεωργίου χαρακτήρισε τον «Ελληνίς»  ως «στολίδι, κύτταρο πολιτισμού και κομμάτι της ταυτότητας της πόλης» τονίζοντας πως «φροντίζουμε να τον αναβαθμίζουμε».  «Επιλέξαμε με πολλή επιμέλεια παλιές και νέες ταινίες  ενώ θα φιλοξενηθούν  και συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους» ανέφερε μην παραλείποντας να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και τους επισκέπτες του Αγρινίου «να περάσουν όμορφες και δροσερές στιγμές» στον Ελληνίς.

Η υπεύθυνη των Δημοτικών Κινηματογράφων  Χριστίνα Μπαλάσκα  πρόσθεσε πως παρά την κρίση (και στα κινηματογραφικά στούντιο)  στο πρόγραμμα προβόλων  του «Ελληνίς»  εντάσσονται  οσκαρικές, βραβευμένες και  Α’ προβολής ταινίες. Εξήρε τη συνεργασία εργαζομένων και υπηρεσιών και ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο  λέγοντας πως «κάθε χρόνο μπαίνει και ένα λιθαράκι» στους δημοτικούς κινηματογράφους. Υπονόησε μάλιστα πως προσεχώς θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για τον Άνεσις.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου εξάλλου έγινε  γνωστό πως  στον «Ελληνίς»  θα λάβουν χώρα  συναυλίες  με τους Χαΐνηδες  στις 9 Ιουλίου και στις 18 Ιουλίου με τον Χρήστο Θηβαίο. Εξάλλου την 14η Ιουνίου  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας   συναυλία με τους Locomondo καθώς και συναυλία της Μελίνας Κανά στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου στις 24 Αυγούστου.

Κατά τη συνέντευξη εξάλλου, προλογίζοντας, ο δήμαρχος Αγρινίου έλαβε την ευκαιρία να στρέψει τα βέλη του στις προηγούμενες δημοτικές αρχές   αναφέροντας πως παρέλαβε η δημοτική αρχή του μια ημιάθλια  κατάσταση στις υποδομές  στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. «Όταν έβρεχε ο Θεός λεφτά, εξέλειπε η διάθεση και το μεράκι» είπε προσθέτοντας πως η παρούσα δημοτική αρχή λαμβάνει το 1/8  των πόρων για σχετικά έργα συγκριτικά με τις παρελθούσες.

Διαβάστε το πρόγραμμα του Ελληνίς:

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.