Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Ο εορτασμός των Φώτων στο Αγρίνιο (φωτό)

Ο εορτασμός των Φώτων στο Αγρίνιο (φωτό)

Tα Θεοφάνεια τιμήθηκαν στο Αγρίνιο με την κατάνυξη και λαμπρότητα που επιβάλλει η μεγάλη εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού.
Ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου κινήθηκε η λιτανευτική πομπή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Νέο).
Τον αγιασμό τέλεσε ο Αγρινιώτης Μητροπολίτης Κανάγκας (Κογκό) Θεοδόσιος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Οι πιστοί γέμισαν τις εκκλησίες της πόλης και πολλοί συμμετείχαν στην πομπή αψηφώντας το τσουχτερό κρύο στο ηλιόλουστο μεν Αγρίνιο.
Ο εορτασμός στην πόλη έγινε παρουσία των αυτοδιοικητικών αρχών, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και σύσσωμου του κλήρου.
Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Ο εορτασμός των Θεοφανείων  αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της Χριστιανοσύνης  και του Ελληνισμού. Εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να αναγεννήσει τις ψυχές όλων των Ελλήνων, να σημάνει την λύτρωση και την πνευματική αναγέννηση.Να  φωτίσει όλους μας,  και τον καθένα ξεχωριστά,  ώστε να μπορέσουμε  να βαδίσουμε στον δρόμο της ομοψυχίας  με αισιοδοξία και ενότητα. Ας ελπίσουμε  ότι το 2019 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πόλη μας και την Χώρα.  Χρόνια πολλά.»

Η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: “Ο εορτασμός των Φώτων είναι πάντα φωτεινό ορόσημο για τη νέα χρονιά. Φέτος εύχομαι να φέρει και την αχτίδα αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Να γίνει απαρχή κοινής προσπάθειας όλων μας, με φώτιση αληθινή και με ομοψυχία στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας“.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.