Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο εσωτερικός τουρισμός πέριξ Αιτωλοακαρνανίας έπιασε τον Μάη με… λίγο Ολυμπιακό

agiosvlasis
Σημερινό Πρωτομαγιάτικο στεφάνι στον Άγιο Βλάση

Η φετινή Πρωτομαγιά ήταν μια mini επανάληψη των διακοπών του Πάσχα. Μόνο που έλειπαν επί το πλείστον οι βασικοί πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ετεροδημότες που κατεβαίνουν εκείνες τις ημέρες στα πάτρια εδάφη.

Περισσότερο η Πρωτομαγιά ενέπνευσε για εσωτερικές μετακινήσεις στην Αιτωλοακαρνανία και πέριξ αυτής. Πρώτοι μετακινηθέντες όσοι είχαν να καθαρίσουν εξοχικά ή να τα επανενεργοποιήσουν, μιας που ο χειμώνας είναι βαρύς οικονομικά για εξορμήσεις στην ύπαιθρο λόγω θέρμανσης.  Η πλειοψηφία τους ήταν από το Αγρίνιο και η βόλτα ήταν κοντινή.

Ακολούθησε η μεγάλη πλειοψηφία, οι επισκέπτες μιας ημέρας. Το μενού περιλάμβανε πιάσιμο του Μάη σε κάποια εξοχή στην Αιτωλοακαρνανία ή στη Λευκάδα, ημερήσιος παραλίμνιος καφές ή παραθαλάσσια βόλτα σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και όπου φτάνει ο νέος δρόμος. Σε μερικές περιπτώσεις υπήρξαν ημερήσια πανηγύρια στη Μακρυνεία ή στην Επισκοπή.

Το Αγρίνιο περισσότερο άδειο  σήμερα σε αντίθεση με χθες. Το εργατικό κομμάτι του τριημέρου, η σημερινή συγκέντρωση δεν ανέστρεψε την κατάσταση. Όσο για χθες βέβαια το ματς Παναιτωλικός-Ολυμπιακός ήταν ένα καλό άλλοθι για να αποκτήσει η πόλη ένα ενδιαφέρον το τριήμερο και να “σπάσει”. Χθες βράδυ ήταν μια από τις λίγες φορές που κινούνταν ιδιαίτερα αρκετός κόσμος στην πόλη το βράδυ, μιας και συνέπιπτε με το τέλος του αγώνα. Άλλωστε το γήπεδο πλέον σε μεγάλα γεγονότα έχει περισσότερο κοσμικό χαρακτήρα  που προβλέπει και ποτό μετά.

Ήταν ένα τριήμερο μεταξύ ημών περισσότερο…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.