Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

«Ω, γλυκύ μου έαρ»:έκθεση διακοσμητικών μοτίβων Επιταφίων στο Αγρίνιο

«Ω, γλυκύ μου έαρ»:έκθεση διακοσμητικών μοτίβων Επιταφίων στο Αγρίνιο

Mια σημαντική και πρωτότυπη έκθεση θα φιλοξενείται τις επόμενες ημέρες στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Με τίτλο «Ω, γλυκύ μου έαρ» πρόκειται για έκθεση διακοσμητικών μοτίβων Ιερών Επιταφίων που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεση διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τη Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί στο πλαίσιο του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, με τεχνική σπάνια εμφανιζόμενη στον ελληνικό χώρο.
Η έκθεση που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου εγκαινιάστηκε σήμερα-Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 -και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.
Πριν την ξενάγηση προηγήθηκε εκδήλωση με παρουσίαση των έργων από τον αιδεσιμολογιότατο πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου και την τ. Διευθύντρια Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρος της Μητρόπολης ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας πάτερ Νεκτάριος Τριάντης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.