Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Xάρτης του Guardian με τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα [σε αυτές Βόνιτσα και Ναύπακτος]

Xάρτης του Guardian με τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα [σε αυτές Βόνιτσα και Ναύπακτος]

st46

O Guardian «χτυπά» την Χρυσή Αυγή: Δημιούργησε χάρτη με όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα [λίστα]

Ολα τα ρατσιστικά χτυπήματα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα από τον Μαΐο του 2011 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφάσισε να ταξινομήσει και να καταγράψει ο Guardian, προκειμένου να αποτυπωθεί μια πλήρης εικόνα των χτυπημάτων της Χρυσής Αυγής.Η βρετανική εφημερίδα, δημιούργησε διαδραστικό χάρτη στον οποίο επισημαίνοντα και περιγράφονται όλα τα ρατσιστικά χτυπήματα τα οποία κατά πλειοψηφία έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στις επιλογές του χάρτη υπάρχουν τα περιστατικά όπου έχει σημειωθεί:

Θάνατος
Σοβαρές σωματικές επιθέσεις
Σωματικές επιθέσεις
Εξυβρίσεις
Καταστροφή περιουσίας
Κλοπή με ρατσιστικό χαρακτήρα
Αστυνομική βία
Βασανισμός

Διαβάστε αναλυτικά τον χάρτη  εδώ

Τι λέει ο Guardian για τον «χάρτη του ρατσισμού»

«Οι κατηγορίες πως η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή εκπαιδεύει ένα στρατιωτικό σκέλος, έχουν δημιουργήσει ανησυχία για τον αυξανόμενο ρατσισμό στην Ελλάδα. Μια ομάδα ερευνητών η οποία εργάζεται σε ένα πρότζεκτ με το όνομα ”Η πόλη τον καιρό της Κρίσης” επιδίωξε να καταγράψει αυτό που θεωρεί ως άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας δημοσιεύματα».

«Ο διαδραστικός χάρτης, ανανεώνεται διαρκώς για να δείξει την συχνότητα και την σοβαρότητα των επιθέσεων στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται με την χρησιμοποίηση δημοσιευμάτων από πολίτες, μάρτυρες και ΜΜΕ από τον Μάιο του 2011».

 iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.