Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Το παλιό αστικό λεωφορείο της Ναυπάκτου που ανακαίνισε μερακλής [εικόνες]

Οσοι έχουν ταξιδέψει με τα παλιά πράσινα λεωφορεία, η πρωτοβουλία ενός Ναυπάκτιου, θα τους ξυπνήσει μνήμες – όχι απαραίτητα ευχάριστες.


Ο κ. Λεωνίδας Ράμμος, όπως αναφέρει το nafpaktianews, έδωσε ζωή σε ένα σπουδαίο κειμήλιο της νεότερης ιστορίας των κακοτράχαλων δρόμων της περιφέρειας της Ελλάδας:
Η θέση του οδηγού στο παλιό λεωφορείο της Ναυπακτίας. Δεξιά, κάτω από το μαύρο κάλυμμα η μηχανή που… έβραζε -Φωτογραφία: nafpaktianews.gr

Ανακαίνισε το λεωφορείο ή «καρνάβαλο» όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι, που εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο καθημερινά στην διαδρομή Ναύπακτος –Αράχωβα Ναυπακτίας.

Εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, το λεωφορείο έχει ανακαινιστεί με κάθε λεπτομέρεια και μεράκι και μοιάζει με καινούργιο.


Αλλοι το βλέπουν και ως μια ιδιότυπη… χρονομηχανή που μεταφέρει τις μνήμες πίσω πριν από 40, 50 χρόνια, όταν εκείνα τα ηρωικά πράσινα λεωφορεία με τον φοβερό θόρυβο, τις ανύπαρκτες ανέσεις, την φρικτή μυρωδιά των καθισμάτων, τα άσπρα προσκέφαλα και τις μπλε επενδύσεις, έκαναν τις δύσκολες διαδρομές στην Ναυπακτία αλλά και σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ακόμη πιο… ηρωικοί ήταν οι οδηγοί τους (για… αερόσακους, υδραυλικό τιμόνι και ABS ούτε λόγος) και φυσικά οι επιβάτες τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο «καρνάβαλος» όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι, που εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο καθημερινά στην διαδρομή Ναύπακτος –Αράχωβα Ναυπακτίας –Φωτογραφία: nafpaktianews.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.