Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ο κορωνοϊός «σκοτώνει» τη γρίπη αλλά ένα απο τα πρώτα σοβαρά περιστατικά της νοσηλεύεται στο Αγρίνιο

Ο κορωνοϊός «σκοτώνει» τη γρίπη αλλά ένα απο τα πρώτα σοβαρά περιστατικά της νοσηλεύεται στο Αγρίνιο

Ο  κορωνοϊός φαίνεται ότι έχει «σκοτώσει» τη γρίπη καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εμφανίζονται πολύ λιγότερα κρούσματα παγκοσμίως. Η εικόνα δεν διαφέρει ιδιαίτερα στην Ελλάδα ωστόσο ο ΕΟΔΥ δεν έχει προβεί σε κάποια επικαιροποιημένα στοιχεία.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του agrinionews.gr, στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται ένας άνδρας στην Εντατική χτυπημένος από βαριά πνευμονία και θετικός στον ιό της γρίπης.  Υποβλήθηκε σε συνεχή τεστ για κορωνοϊό τα οποία ωστόσο υπήρξαν αρνητικά.

Ο εν λόγω άνδρας βρίσκεται δυο εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου και δίνει τη δική του μάχη. Το αξιοσημείωτο είναι πως είναι από τους πρώτους-αν όχι ο πρώτος- ασθενείς που νοσούν βαριά από γρίπη κατά την τρέχουσα σεζόν.

Η περίπτωση του αναδεικνύει τους κινδύνους περαιτέρω πίεσης για το ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να γεμίζουν σήμερα με ασθενείς με κορωνοϊό  αλλά και τις άλλες ασθένειες να παραφυλούν. Την ίδια ώρα οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ Αγρινίου προγραμματίζεται να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία ώστε αυτή να λειτουργήσει αποκλειστικά για ασθενείς covid.

Φωτό αρχείου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.