Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Ο κύβος ερρίφθη για την υποψηφιότητα Κωνσταντάρα στην ΠΕΔ

Ο κύβος ερρίφθη για την υποψηφιότητα Κωνσταντάρα στην ΠΕΔ

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναμένεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το Νοέμβριο.

Οι σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε χθες το agrinionews.gr επιβεβαιώνονται καθώς προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε συνάντηση δημάρχων στο Αγρίνιο.

Ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του καθώς αναμένεται να προταθεί για Β’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θέρμου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας που συμφώνησαν στο πρόσωπο του Σπύρου Κωνσταντάρα. Ειδικότερα για τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, πληροφορίες τον φέρουν να προσανατολίζεται στη συμμετοχή του στις διεργασίες για το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας φέρεται επίσης να στηρίζει την υποψηφιότητα αν και απουσίαζε χθες λόγω υποχρεώσεων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος αποτελεί την συνέχεια των επιμέρους Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και μέλη της είναι οι 19 Δήμοι της ενώ διοικείται από 21μελες Διοικητικό Συμβούλιο.

125 είναι οι εκπρόσωποι των δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και η κατανομή είναι η εξής:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.