Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ στην Κύθνο

στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Αποστόλων 4

Επέστρεψε από την Κύθνο η αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Σκοπός της αποστολής του Ομίλου στο ιδιαίτερο αυτό νησί των Κυκλάδων, ήταν η συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κύθνου με την ευκαιρία του Πανηγυρικού Εορτασμού των Αγίων Αποστόλων στη Δρυοπίδα Κύθνου, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα 28 Ιουνίου 2017 με τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Δρυοπίδα με την παρουσία των Δημοτικών και των τοπικών αρχών του νησιού, των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας και του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ και πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακλούθησε η Λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αποστολών στη Δρυοπίδα με τη συνοδεία όλων των παραβρισκόμενων στον Ιερό Ναό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία εξελίχτηκε σε ένα μεγάλο γλέντι.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κύθνου κος Σταμάτης Γαρδέρης τόνισε την σπουδαιότητα των πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων στη Δρυοπίδα, επισημαίνοντας παράλληλα την μεγάλη σημασία όσο αφορά την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ σε αυτές.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κος Δημοσθένης Καπώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ανάλογων παραδοσιακών πολιτισμικών παρεμβάσεων, για την ανάταση των τοπικών κοινωνιών και ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος μας.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κος Δ. Καπώνης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κύθνου κο Σταμάτη Γαρδέρη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας κο Πιπέρη Ηλιού για την φιλοξενία τους, απεύθυνε πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθούν και αυτοί το Αγρίνιο τον επόμενο χρόνο.
Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των παρευρισκομένων ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η παρουσίαση Ρουμελιώτικων χορών από το τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο του κο Γεώργιο Τσελίκα.
Αμέσως μετά ο Πολιτιστικός σύλλογος Δρυοπίδας με το χορευτικό του παρουσίασε ντόπιους χορούς για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κύθνου κος Σταμάτης Γαρδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου κος Κώστας Φιλιπαίος, ο Αντιδήμαρχος Κύθνου κος Γεώργιος Ηλιού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρυοπίδας κος Σταμάτης Μαρτίνος, καθώς και όλα τα μέλη της αποστολής του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ με επικεφαλής τον Έφορο του κο Δημοσθένη Καπώνη.
Τις επόμενες μέρες της παραμονής τους στην Κύθνο, τα μέλη της αποστολής του Ομίλου, επεσκέφθησαν όλα τα πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα του νησιού με την φροντίδα και τη συνοδεία των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας.
Για την μεγάλη επιτυχία της αποστολής στην Κύθνο, ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κος Δ. Καπώνης, ευχαριστεί τον κο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Κύθνου, τον κο Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας, τις χορεύτριες και τους χορευτές του Ομίλου με τον Χοροδιδασκαλό τους κο Γ. Τσελίκα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

1

2

3

4

5

6

7

8

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.