Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Ο Λεωνίδας Στούμπος «αιχμαλώτισε» την ομορφιά του Μεσολογγίου και την «απελευθέρωσε» στη «Διέξοδο»

Ο Λεωνίδας Στούμπος «αιχμαλώτισε» την ομορφιά του Μεσολογγίου και την «απελευθέρωσε» στη «Διέξοδο»

Μέσα σε κοσμοπλημμύρα φίλων της φωτογραφίας και του Λεωνίδα Στούμπου εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» η πρώτη έκθεσή του.

Ο Λεωνίδας Στούμπος εκτός από τη βαθύς γνώστης και δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής τα τελευταία χρόνια διαθέτει και μεγάλο ταλέντο στη φωτογραφία.

Με έναν ευαίσθητο τρόπο και μια ξεχωριστή ματιά κατορθώνει, με τη μικρή φωτογραφική μηχανή τσέπης που μόνιμα κρατά στο χέρι του να «αιχμαλωτίζει» την ομορφιά του Μεσολογγίτικου τοπίου και παράλληλα να την «απελευθερώνει».

Έχοντας αγάπη και σεβασμό στη φύση, την καδράρει σε δικά του πλαίσια και στη συνέχεια την δίνει λαμπερή και ξάστερη να την απολαύσει ο θεατής.

Την θέαση εξήντα τέτοιων «απελευθερωμένων» τοπίων απόλαυσαν στο ξεκίνημα της έκθεσης οι εκατοντάδες φιλότεχνοι και φίλοι της φωτογραφίας και του Λεωνίδα Στούμπου που έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να δουν τις δημιουργίες του, να ακούσουν τις σκέψεις του και να τον συγχαρούν.

Τον συντονισμό των εγκαινίων είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Διεξόδου» η επιμελήτρια του Ιστορικού της Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα η οποία πρώτο κάλεσε στο βήμα τον δημοσιογράφο Χρήστο Χαλαζιά που μίλησε για την προσωπικότητα του καλλιτέχνη ενώ στη συνέχεια η διακεκριμένη φωτογράφος Άντα Κάζαγλη μίλησε για την προσωπική της γνωριμία με τον Λεωνίδα και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή Φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη ο οποίος προσέγγισε τις εκτιθέμενες «φωτογραφικές ματιές» από καλλιτεχνικής πλευράς χαρακτηρίζοντάς τες «γέφυρες επικοινωνίας με τη φύση την γαλήνια και συνάμα δυναμική που σε ταξιδεύει και σε κάνει να ονειρεύεσαι».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) 11 – 1 το πρωί και 8 – 10 το βράδυ, πάντα με ελεύθερη είσοδο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.