Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Ο λόφος της Αγίας Παρασκευής του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου τέλη δεκαετίας ’70

Ο λόφος της Αγίας Παρασκευής του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου τέλη δεκαετίας ’70

Του Λίνου Υφαντή,

Η παραπάνω αδημοσίευτη φωτογραφία απεικονίζει το λόφο της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και συγκεκριμένα από το 1978. Η λήψη έγινε από τη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου. Παρατηρείται παντελή απουσία δόμησης και στο συγκεκριμένο ναό δεσπόζει μόνο ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής με ελάχιστα σπίτια.

Σήμερα η περιοχή παρουσιάζει μια εικόνα τελείως διαφορετική, διότι τις τελευταίες δεκαετίες ακολούθησε ραγδαία οικιστική δραστηριότητα. Όλος ο λόφος της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει πυκνή δόμηση, πολλές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες ανεγέρθηκαν και πλέον η περιοχή έχει αλλάξει κατά πολύ. Ακόμα και χαμηλά του λόφου ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής πλέον δεν είναι ορατός από πολλά σημεία, διότι τα νέα κτίσματα κρύβουν τη θέα του. Εδώ να σημειώσουμε το γεγονός ότι από την Αγία Παρασκευή υπάρχει πανοραμική θέα προς την πόλη του Αγρινίου και αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα σημεία για όποιον επιθυμεί να δει την πόλη από ψηλά.

Το μόνο που απέμεινε από παλαιότερες εποχές είναι εικόνες σαν και αυτή καθώς και φυσικά οι αναμνήσεις που τη συνοδεύουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.