Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο λόφος της Αγίας Παρασκευής Αγρινίου τη δεκαετία του ’80

Ο λόφος της Αγίας Παρασκευής Αγρινίου τη δεκαετία του ’80

Του Λίνου Υφαντή,

Η παραπάνω αδημοσίευτη φωτογραφία απεικονίζει το λόφο της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και  λήψη έγινε από τη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου στην περιοχή των εργατικών. Σε σχέση με προηγούμενη εικόνα από τη δεκαετία του ΄’70 (δείτε εδώ) εμφανίζονται οι πρώτες οικοδομές  και ξεκινάει έτσι η αστικοποίηση της περιοχής κάτω από τον λόφο όπου δέσποζε έως τότε με ελάχιστα σπίτια μόνο ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής.
Σήμερα η περιοχή παρουσιάζει μια εικόνα τελείως διαφορετική με πολλές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες να αντικαθιστούν το τοπίο που φαίνεται στη συγκεκριμένη εικόνα.

Οι εποχές πλέον αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί και πλέον αποτελούν μόνο αναμνήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση της νοσταλγίας ίσως μας παραπέμπει και το αυτοκίνητο τύπου Renault που διακρίνεται μπροστά στην εικόνα με παλιές πινακίδες ΡΡ και αποτελεί ένα κλασσικό αμάξι της εποχής, αν και προέρχεται από τη δεκαετία του ’70. Σήμερα 40 χρόνια μετά τίποτε δε θυμίζει τις εικόνες εκείνης της περιόδου όχι μόνο σε εκείνη την περιοχή αλλά και σε άλλα περιαστικά σημεία του Αγρινίου, τα οποία πλέον έχουν ενσωματωθεί στον πολεοδομικό ιστό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.