Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

«Ο λόφος των Ηρώων»: Ένα βίντεο για το Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Θέρμο

«Ο λόφος των Ηρώων»: Ένα βίντεο για το Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Θέρμο

Ο Δήμος Θέρμου προέβη στην κατασκευή περικαλλούς Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων στον λόφο του Αγίου Κοσμά στο Θέρμο, στο οποίο δεσπόζει ένα μουσειακό μαχητικό αεροσκάφος, προκειμένου να τιμήσει τους πέντε αεροπόρους της πολεμικής μας αεροπορίας (Νικόλαο Ανδρέα Σιαλμά, Κωνσταντίνο Αθανασίου Κοντογιώργο, Βασίλειο Γεωργίου Κουρκούτα, Ευστάθιο Χαριλάου Τσίγκα και Ευάγγελο Γεωργίου Σταθόπουλο), παιδιά όλοι τους αυτού του μικρού τόπου, του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θέρμου, που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων διεξήχθη το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής 17 και 18 Ιουνίου 2017.

Το Θέρμο, ο ιστορικός αυτός τόπος με την ιδιαίτερα σημαντική διαχρονική παρουσία του στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, απέτισε μέσω της ανέγερσης του εν λόγω μνημείου, τον οφειλόμενο φόρο τιμής και αιώνιας μνήμης σε όλους όσους διαχρονικά προσέφεραν τον εαυτό τους θυσία υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του ελληνισμού.

Τα ηχητικά αποσπάσματα είναι από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που εμπλέκονται με Τουρκικά F-16 .Ένα από αυτά διενεργεί σκόπιμο, εγκληματικό ελιγμό πολύ κοντά στο Ελληνικό αεροσκάφος.

Ενας από τους Έλληνες πιλότους που εμπλέκονται και ακούγεται στον ασύρματο είναι και ο αδικοχαμένος Σήφης Αναστασάκης που σκοτώθηκε σε ατυχημα Νότια της Κρήτης κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.