Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

O Λύρος προσπαθεί να ανακατέψει και Λιβανό στην αντιπαράθεση του με τον δήμο Αγρινίου για τα σκουπίδια

O Λύρος προσπαθεί να ανακατέψει και Λιβανό στην αντιπαράθεση του με τον δήμο Αγρινίου για τα σκουπίδια

Γνωστή η προστριβή μεταξύ των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα σκουπίδια του δεύτερου και τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Η ιστορία έχει λίγο πολύ ως εξής: Ο ΧΥΤΑ Αγρινίου δεν δέχεται να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα που τον υποχρεώνει να δεχτεί απορρίμματα από το Μεσολόγγι.

Η δημοτική αρχή Mεσολογγίου μάλιστα απέστειλε προ ημερών επιστολή στον Περιφερειάρχη, στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και στους βουλευτές του νομού ζητώντας να μεσολαβήσουν για να αρθεί η «αδιαλλαξία του Αγρινίου».

Σήμερα, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου επανέρχεται με νέα επιστολή του. «Πετά το μπαλάκι» στον Σπήλιο Λιβανό, κάνοντας και επίκληση στο… πατριωτικό του συναίσθημα ως Μεσολογγίτη , ζητώντας του να ενεργήσει «για να προστατέψει το κύρος της απόφασης του συναδέλφου του».

«Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία  προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων», αναφέρει ο δήμαρχος Μεσολογγίου.

Αναλυτικά, η ανοικτή επιστολή Λύρου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ Σπήλιο,

Επανέρχομαι στο θέμα που απασχολεί το Δήμο Ι.Π.  Μεσολογγίου, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σε συνέχεια της επιστολής μου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία  προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

Επισημαίνω ότι ο Υπουργός , κ. Κώστας Σκρέκας, με σχετική  απόφαση,  όρισε ως αποδέκτη 3.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο  ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας. Θεωρώ πως συμφωνείτε ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρεωτική και όχι κατ’ επιλογή.

Εν προκειμένω, με βάση  την διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώ και πιστεύω ότι σας βρίσκει σύμφωνο,  ότι είναι ώρα όλοι, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με την δημόσια υγεία.

Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα,  αφ´ ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.