Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κατέβαζε τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό- Τι απαντά η Μητρόπολη (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κατέβαζε τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό- Τι απαντά η Μητρόπολη (βίντεο)

Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση κατά όσων στράφηκαν εναντίον του Μητροπολίτη Δαβίδ για το περιστατικό με το κατέβασμα της μάσκας σε πολίτες κατά τον αγιασμό στη Φοιτητική Εστία των Γρεβενών – «Το κυνήγι της ”είδησης” οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις»

Μπορεί από χθες, Τρίτη (20/10) , η Π.Ε. Γρεβενών να έχει, πλέον, εισέλθει στο “κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, αλλά ο εκεί μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε με το…δάχτυλο τις μάσκες επισήμων και καθηγητών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό!

Οι απίστευτες, πραγματικά, εικόνες εκτυλίχθηκαν στον αγιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον δήμαρχο (και γιατρό στο επάγγελμα) Γ. Δασταμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γ. Γιάτσιο να…κατεβάζουν μόνοι τους τις μάσκες, αναφέρει το kozanimedia.gr.

Ο μόνος που αρνήθηκε να κατεβάσει τη μάσκα, αλλά και να “ξεφύγει” από τα…δάχτυλα του μητροπολίτη ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θ. Θεοδουλίδης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thetoc.gr

Νεώτερη ενημέρωση-Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Για… κυνήγι της είδησης, παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις της αλήθειας, κάνει λόγο η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα του Μητροπολίτη Δαβίδ, ο οποίος φέρεται να κατέβαζε τις μάσκες των επισήμων και των καθηγητών για να προσκυνήσουν τον τίμιο σταυρό στον αγιασμό που τέλεσε στη Φοιτητική Εστία Γρεβενών, παρά την επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη.

Η απάντηση της Μητροπόλεως έχει ως εξής:

«Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της ”είδησης” οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή το Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στο πλαίσιο των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών».

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.