Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου υποστηρίζει πως έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης!

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου υποστηρίζει πως έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης!

Tη δική του εκτίμηση για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας καταθέτει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος σε άρθρο του στο exapsalmos.gr

Aναλύει με τη απλή μέθοδο των τριών τα δεδομένα της πανδημίας και συμπεραίνει πως ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια όσοι έχουν νοσήσει και κατα συνέπεια έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Το άρθρο είναι το ακόλουθο::

Μαθηματικά και covid

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.Γεωργίου

Ως μαθητής Δημοτικού, πριν από μισό περίπου αιώνα, και αργότερα ως δάσκαλος, διδάχτηκα και δίδαξα την απλή μέθοδο των τριών.

Μεταφέροντας τη λογική αυτή στη σημερινή πραγματικότητα, κάνω την εξής σκέψη: καθημερινά, μέσω ΕΟΔΥ, γίνονται περίπου 50.000 τυχαία τεστ σε πανελλήνιο επίπεδο και βρίσκονται περίπου 3.000 θετικά. Κατ΄ αναλογία, αν στις 50.000 πολιτών οι 3.000 νοσούν, τότε στα 10.000.000 πληθυσμού θα πρέπει να έχουμε 600.000 θετικούς.

Αφήνω την περσινή άνοιξη και ξεκινώ από το φθινόπωρο. Αν καθημερινά βρίσκουμε 600.000 θετικούς, τότε πρέπει όλοι οι κάτοικοι της χώρας να έχουν νοσήσει όχι μία αλλά πολλές φορές.

Κάνω όμως μία άλλη πολύ πιο επιεική προσέγγιση. Από τον Οκτώβριο ως τώρα πέρασαν περίπου δώδεκα (12) 14/ήμερα. Αναφέρω το 14/ήμερο, γιατί θεωρείται ως χρόνος ασφαλείας για κάποιον που ασθένησε και πιθανόν να μην είχε συμπτώματα σοβαρά. Προσπερνώ το ότιοι μετρήσεις γίνονται κάθε μέρα και λέωκάθε 14/ήμερο. Αν οι θετικοί είναι 600.000 κάθε 14ήμερο, στα 12 γινόμαστε 7.200.000 θετικοί; Αυτή είναι μια πολύ επιεικής προσέγγιση. Άρα έχουμε πετύχει την ανοσία της αγέλης. Προς τί λοιπόν ο καθημερινός πανικός;

Αν όμως ο πανικός είναι αληθινός, τότε η μαθηματική λογική δεν ισχύει! Τελικά, πού είναι η αλήθεια;

† Ο Καρπενησίου Γεώργιος

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Οτι να ναι…μεγαλη επιστημονικη προσεγγιση….

 2. Φωστήρ

  Πάτερ μείνε στο κυρ ελέησον καλύτερα και άσε την επιστήμη για αυτούς που την κατέχουν .

 3. Manos

  Να πει καποιον στον κύριο Γεωργιο ότι αν η στατιστική ηταν απλή μέθοδος των τριών, δεν θα την έσερναν οι φοιτητές ως το πτυχίο.
  Τετοια φαντασια ουτε στο Κουλουρι δεν θα διαβασετε.

 4. Βραχώρης

  Με την απλή μέθοδο των τριών επεξήγησε μια πανδημία. Πόσο πιο Ελληνάρας πια και ωχ αδερφέ και εγώ τα ξέρω όλα!

  Όταν εκλείψει αυτή η νοοτροπία από τη χώρα μας, ίσως κάνουμε το άλμα από την ανατολή στη δύση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.