Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Ο οπαδός-βουλευτής θύμισε δημοτικά συμβούλια και στο Αγρίνιο

shm

 

Βλέποντας τον Αριστείδη τον Φωκά, οπαδό του ΠΑΟΚ και φίλαθλο, συγγνώμη, βουλευτή του προσωποπαγούς κόμματος Λεβέντη, να επιχαίρει που κάποιοι συνοδοιπόροι του βρίζαν στη Θεσσαλονίκη την Βουλή- δηλαδή και τον ίδιο και το λειτούργημά του και τα λεφτά που παίρνει- θυμήθηκα ότι έχουν περάσει κάμποσα χρόνια και δεν έχει γραφτεί η νεότερη ιστορία της δημοκρατίας μας, όπως την βιώσαμε από τους ξεσηκωμένους μας συμπολίτες, τις πλατείες, τους Αγαναχτισμένους(ναι, με αυτή την ορθογραφία) και άλλες δυνάμεις.

Σωστά γράφτηκε ότι ο Αριστείδης ο Φωκάς είναι κορόιδο, διότι αν έλεγε αυτά για την Βουλή,  πως είναι οίκος ανοχής κλπ,  κάπου 6 ή 7 χρόνια νωρίτερα, σήμερα θα ήταν υπουργός. Ειδικά αν τα έλεγε εκεί στο Σύνταγμα όπου η ακροδεξιά ακουμπούσε την ακροαριστερά στοργικά και χρειάστηκαν ένα απόγευμα οι επίλεκτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να αναχαιτιστούν οι επίδοξοι εισβολείς στον ναό της αστικής Δημοκρατίας. Τότε κάποιοι σημερινοί υπουργοί, οι οποίοι επίσης δεν χωνεύουν την αστική Δημοκρατία, φωνασκούσαν σε δρόμους, πορείες, πλατείες και λοιπά μετερίζια.

Αλλά για εδώ για το Αγρίνιο; Έχει γράψει κανείς περιστατικά από εκείνα τα όμορφα χρόνια; Αναρωτιέμαι ειλικρινά,  ίσως πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή που να καταγράψει εκείνη την εποχή. Ενθυμούμαι για παράδειγμα, πως μία με αφορμή το Πάρκο, μία με αφορμή το αν το φαγητό στο Πανεπιστήμιο είναι καλό, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο οι πόρτες ήταν κλειστές κι αν ήθελαν μας άφηναν να βγούμε από μέσα είτε είχαμε δουλειά, είτε ήμασταν εκλεγμένοι από τον λαό για τον λαό…

Ενθυμούμαι μια φορά που μπούκαραν κάτι λεβέντες και κατέβασαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κοσμούσε την μία πλευρά δίπλα από το προεδρείο του εκλεγμένου Σώματος. Μετά κατέβασαν και την ελληνική αλλά δεν το πήρε κανείς χαμπάρι. Ενθυμούμαι δικαίους(φτωχούς και άνεργους)και αδίκους (κακοπληρωτές και πιστολέρο δανείων)να βρίζουν θεούς και δαίμονες και κανείς να μην θεωρεί ότι έχει δουλειά η αστυνομία.

Ενθυμούμαι ακόμη και να έχω έρθει στα χέρια γιατί δεν με άφηναν να κάνω τη δουλειά μου ή τέλος πάντων αυτό που κάνω. Ενθυμούμαι την επόμενη μέρα να έχουν το… ρεπορτάζ διάφορα blog, εφημερίδες τοίχου, λογαριασμοί στο facebook κλπ και να μας περνούν γενεές δεκατέσσερις. Το αυτοκίνητο ενός συναδέλφου καμένο-ακόμα δεν έχουν βρει ποιος το έκαψε, έξι χρόνια μετά!  Ενθυμούμαι να με προκαλούν πιτσιρικάδες που έφτυναν(!)τον δήμαρχο, καθώς έκαναν κατάληψη καθ ΄εκάστη με τις πλάτες εκπαιδευτικών και γονιών. Να με προκαλούν πηγαίνοντας για καφέ, ως «ΑΡΔ»,κι αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό να μάθετε. Και άλλα πολλά.

Πέρασαν χρόνια, μεγαλώσαμε, τα πράγματα άλλαξαν και κυβερνούν κάποιοι που δεν έχουν τέτοια πράγματα απέναντί τους. Αλλά σε καλό σας, τόσους ιστοριοδίφες έχει αυτή η πόλη, κάντε μια ομάδα να αποτυπώσετε μια ολόκληρη εποχή. Κάντε τώρα οι «αντικειμενικοί» κάτι γιατί θα σας προλάβουν οι τότε ξεσηκωμένοι επιτιθέμενοι!

Α ρε Αριστείδη Φωκά τι μας θύμισες!

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.