Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

«O Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο» λέει ο Φαρμάκης για τον καθαρισμό ρεμάτων

«O Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο» λέει ο Φαρμάκης για τον καθαρισμό ρεμάτων

Tην υποβολή νέας πρότασης τεχνικού δελτίου έργου για την συντήρηση, αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία ενέκρινε το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2018.

Η περιφερειακή αρχή μάλιστα ανέφερε πως σύμφωνα με το νέο νόμο (Κλεισθένης 1) η αρμοδιότητα καθαρισμού ρεμάτων ανήκει πλέον στην Περιφέρεια. Η ανακοίνωση της περιφέρειας προκάλεσε την αντίδραση του Αιτωλοακαρνάνα περιφερειακού συμβούλου Νεκτάριου Φαρμάκη που αναφέρει πως  «ο Περιφερειάρχης  για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο».

 Η ανακοίνωση Φαρμάκη:

Η χθεσινή επιχειρηματολογία της Περιφερειακής Αρχής για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την κατάρτιση τεχνικού δελτίου με αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, προκαλεί κατάπληξη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη. Κι αυτό γιατί ο Περιφερειάρχης , για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ενώ δηλαδή είχε εδώ και 8 χρόνια την ευθύνη για την εκτέλεση και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων , έρχεται τώρα, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης θητείας του να μας πει ότι έχει άψογα αντανακλαστικά και ότι συμμορφώνεται στις επιταγές του Κλεισθένη (;;;).

Συμμορφώνεται στον Κλεισθένη, γιατί όχι όμως στον Καλλικράτη; Μήπως δεν προέβλεπε τα ίδια; Σαφώς και προέβλεπε τα ίδια για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής. Και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα τόσο από το κείμενο των νόμων αλλά και από την αιτιολογική έκθεση του.

Τώρα θυμήθηκε ο κ.Κατσιφαρας τις υποχρεώσεις του; Τώρα ανακάλυψε ότι οφείλει να δράσει για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων; Φυσικά και όχι! Απλά , σε μια ακόμα επίδειξη επικοινωνιακής δεινότητας, ο Περιφερειάρχης επιλέγει να θολώσει τα νερά.

Εξάλλου , τα “τραύματα” από τις πρόσφατες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμα “ζεστά” και η συζήτηση περί πολιτικών ευθυνών , λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στο Μάτι της Αττικής, στριμώχνει στη γωνία τους Διοικούντες.

Ξέροντας πολύ καλά τις ευθύνες του ο Περιφερειάρχης και φοβούμενος τον ερχόμενο χειμώνα, χτίζει με ψέματα γραμμή άμυνας επιχειρημάτων. Κι αυτή τη φορά όμως, η συνταγή είναι ίδια : Μια δόση ψέμα, δύο δόσεις υπερβολή και δύο δόσεις αερολογιες.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.