Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Ο περιούσιος λαός και η αλλαγή της ώρας στην Ευρώπη

 

Κυριακή σήμερα, ίσως από τα τελευταία μπάνια του λαού. Το blog εδώ, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, θα ήθελε να σταθεί σε ένα ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος. Στην συμβολή σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ζήτημα του σπουδαιότερου λαού στον κόσμο, του πιο όμορφου και πιο έξυπνου, με τον μεγαλύτερο πολιτισμό παγκοσμίως, που όλοι θέλουν το κακό του και θέλουν να τον αγοράσουν μαζί με τον πλούτο, την θάλασσα, το υπέδαφος, τους υδατάνθρακες και το  τσίπουρό του.

Θα ξέρετε ότι προ λίγων 24ώρων τελείωσε η πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την αλλαγή η μη της ώρας, για το κατά πόσον θα παραμένουμε μόνιμα σε θερινή ή χειμερινή ώρα ή θα κάνουμε ό, τι μέχρι σήμερα. Θα μάθατε ότι το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό, κάπου 85% των Ευρωπαίων είπε πως δεν θέλει να αλλάζει η ώρα και εξέφρασε προτίμηση στη παραμονή της θερινής ώρας σε μόνιμη βάση. Όπως λένε οι αξιωματούχοι της κατάπτυστης Ε.Ε. ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα προτιμήσει η κάθε χώρα, θα πάρει κανα χρόνο ακόμα η διαδικασία, ένεκα οι τοπικές εθνικές κυριαρχίες βλέπετε…

Αλλά το ερώτημα είναι άλλο: τι ψήφισε η Ελλαδάρα; Και πόσο επηρέασε αυτό που ψήφισε το αποτέλεσμα; Εδώ, φοβάμαι  ότι πάλι ο περιώνυμος και περιούσιος λαός αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ελάχιστος και ζαβός!

Η χώρα μας είχε από τις μικρότερες συμμετοχές στο θέμα και ψήφισε όπως μόνο αυτή ξέρει. Με ποσοστό συμμετοχής μόλις 0,34%. Οι Έλληνες ψήφισαν να διατηρηθεί το μοτίβο αλλαγής ώρας αν και η διαφορά ήταν μικρή, καθώς το 56% δήλωσε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί. Από αυτούς που ψήφισαν να καταργηθεί δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι θα ήθελαν την χειμερινή και πόσοι τη θερινή ώρα πλέον.

Με άλλα λόγια, σε ένα ακόμα θέμα η Ελλάδα έδειξε ότι επηρεάζει ελάχιστα τα πράγματα, κι όχι μόνο για δημογραφικούς λόγους. Παράλληλα, σε ένα ακόμη θέμα ψήφισε αντίθετα από τους «συνεταίρους» της, με τον πληθυσμό να είναι σε διχασμό, όπως πάντα. Δεν είναι υπέροχο να ξέρεις ότι είσαι ο αλλοπρόσαλλος πάντα και παντού;

Η υπέροχη φωτογραφία είναι από το twitter και τον λογαριασμό νανοακάου‏ @entitoid, την διάλεξε ο γράφων γιατί δείχνει πολλές προτεραιότητες του Έλληνος μαζεμένες σε ένα τυχαίο οικόπεδο.

Καλό ξεκίνημα αν και έχει ακόμη ο ημέτερος Θεός να μας δώσει μέρες χρεοκοπημένης χαλάρωσης, ώστε ξάπλα τ’ ανάσκελα να γκρινιάζουμε για εκείνους που μας επιβουλεύονται.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.