Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Ο Πορφύρης απαντά σε σχόλιο Κωνσταντάρα για τα Λουτρά Μυρτιάς

porfiris123 Προ ημερών ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας παρέστη στο Δ.Σ. και την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στην Κύθνο. Με αυτή την αφορμή στο facebook ανέφερε τα εξής: «Ως δήμος Θέρμου προχωράμε στα επόμενα βήματα μας μετά την αναγνώριση ως “φυσικού πόρου” της λουτροπηγής Μυρτιάς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο .
Με σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και αναζήτηση χρηματοδότησης για ανακαίνιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ υπάρχει αύριο για τα λουτρά ,αφού επι δεκαετίες δεν υπήρξε καμία προσπάθεια αδειοδότησης , προβολής και αξιοποίησης» .

Σε αυτή την αναφορά του κ. Κωνσταντάρα απαντά ο πρώην δήμαρχος Θέρμου Θόδωρος Πορφύρης με την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σχετικά με την ανάρτηση του Δημάρχου Θέρμου Κωσταντάρα Σπύρου στο λογαριασμό του στο facebook, στις 26.6.2018 με θέμα τα «ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΡΤΙΑΣ» και για την καλύτερη πληροφόρηση-ενημέρωση του δημοτών και των δημοτισσών του Δήμου μας, αναφορικά με το θέμα αυτό, σας παραθέτω παρακάτω τα εξής στοιχεία:
1. Τα ΛΟΥΤΑ ΜΥΡΤΙΑΣ περιήλθαν στην αρμοδιότητα του Δήμου το 2012 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παραχώρηση από τον ΕΟΤ (ΦΕΚ αριθμ, φύλλου 35 Ν.4049/23-2-2012)
2. Παρέλαβε την ‘Εκθεση του Συνδέσμου Ιαματικών Λουτρών Ελλάδος για την Καταλληλότητα των νερών των Ιαματικών Πηγών Μυρτιάς, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση του Φυσικού Πόρου: ΠΗΓΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΥΡΤΙΑΣ του Δήμου Θέρμου, ως Ιαματικού, ύστερα απ ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
3. Δεν αναφέρει ο κ. Δήμαρχος για πόσο χρονικό διάστημα κράτησε στο Γραφείο του την εν λόγω Εκθεση Καταλληλότητας των νερών & δεν προχώρησε άμεσα στην αναγνώριση των Πηγών των Λουτρών Μυρτιάς,
4. Ξέχασε να αναφερθεί στις ενέργειες που έγιναν το 2014 για την νομιμοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων των ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΥΡΤΙΑΣ, απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί στη συνέχεια άδεια λειτουργίας των Λουτρών Μυρτιάς και του καταστήματος που λειτουργεί δίπλα στα Λουτρά (Καφετέρια, Εστιατόριο κ.λπ.). Η εν λόγω νομιμοποίηση έγινε με το Νόμο 4178/2013,
5. Απέκρυψε το πότε και από ποιόν έγινε ο καθορισμός των ορίων ΟΧΘΗΣ-ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ & ΠΑΛΑΙΑΣ ΟΧΘΗΣ στη θέση ΚΑΤΩ ΜΥΡΤΙΑΣ. Αίτηση 7175/23-11-2012 της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με δημοσίευση στο ΦΕΚ 130Δ΄/22-3-2018,
6. Τέλος η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τον εκμισθωτή των Λουτρών Μυρτιάς, ο οποίος επένδυσε σημαντικά ποσά για την ανακαίνιση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεως του Συγκροτήματος των ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΥΡΤΙΑΣ, ώστε ο Δήμος να διαθέτει προς χρήση όλων, μια αξιόλογη Μονάδα Ιαματικών Λουτρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.