Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ο ψυχάκιας που έγδαρε τα σκυλιά και τα σχόλια στα site

Ο ψυχάκιας που έγδαρε τα σκυλιά και τα σχόλια στα site

sx

Είναι πολύ σκληρές οι εικόνες από τα σκυλιά που δολοφονήθηκαν και γδάρθηκαν, αφού πρώτα κακοποιήθηκαν,  στο Παναιτώλιο. Δεν χρειάζονται περισσότερη αναπαραγωγή. Ήδη έγινε αρκετή και από τα αθηναϊκά ΜΜΕ που δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το Παναιτώλιο.

Πάλι βρήκαν κάποιοι ευκαιρία να γράψουν τα εσώψυχά τους και για την περιοχή αυτή(κάποιος έγραψε ότι φταίει που το χωριό παλιά έβγαζε ΠΑΣΟΚ…) αλλά και για το Αγρίνιο ευρύτερα. Η γνωστή κουβέντα, φταίει οι δήμος, φταίνε όλοι οι κακοί άνθρωποι, φταίνε οι…ξένοι(!), φταίει ότι ο λαός πεινάει(;).

Κάποιος έγραψε στο protothema.gr: “Σε πολλά χωριά του Αγρινίου, μέχρι πριν από 20 χρόνια, δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα!! Στο καφενείο πηγαίνανε με όπλο στην τσέπη. Ρωτήστε άτομα που είναι από εκεί να σας πούνε ιστορίες. Δεν υπάρχει αυτός ο τόπος. 3.000 χρόνια πίσω είναι. Αμόρφωτοι, άχρηστοι … παρατηρήστε πόσες φορές είναι στα δελτία ειδήσεων. Μακριά!!!!!”

Του απάντησε ένας άλλος  ότι τουλάχιστον έχουμε φιλοζωική και θα τον αναλάβει κι αυτόν. Όμως δεν φτάνει αυτό.

Έχει έρθει η εποχή που οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κάνουν περισσότερα. Και δεν εννοούμε μόνο για χώρους για τα αδέσποτα αλλά-κυρίως-για να βρεθεί η ψυχοπαθολογική περίπτωση “ανθρώπου” που έκανε αυτή την πράξη.

Δεν πρόκειται για κάποιον που δεν είναι φιλόζωος. Πρόκειται για άρρωστη προσωπικότητα που θα κάνει κι άλλα αν μείνει ατιμώρητος. Ορίστε, λοιπόν, πεδίο λαμπρό για την τοπική κοινωνία. Να οργανωθεί και να βοηθήσει να βρεθεί ο υπαίτιος. Μήπως θα πρόκειται για «δώσιμο»; Ασφαλώς όχι.

Επαναλαμβάνουμε, δεν πρόκειται για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων. Αυτό έτσι κι αλλιώς το έχουμε χάσει, δεν φροντίστηκε όταν έπρεπε με αποτέλεσμα σε ένα ακόμη ζήτημα να έχουν όλοι δίκιο. Έχουμε μπλέξει τη φροντίδα με τις ψυχώσεις και την ευταξία μιας σύγχρονης κοινωνίας με ότι του κατέβει του καθένα ως αυτοδικία στο κεφάλι.

Κάποιος όμως που κάνει τέτοια ακραία πράξη και μένει ανέγγιχτος νιώθει αφύσικα δυνατός. Και θα ξαναπράξει κάτι ανάλογο…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κωστας

    Κάπου ακουσα οτι δινουν 10.000 ευρω αν πει καποιος ποιος το εκανε. Μακαρι να ναι έτσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.