Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Ο Σάκης ο Γλύκας, ένα must του αγρινιώτικου καλοκαιριού

Ο Σάκης ο Γλύκας, ένα must του αγρινιώτικου καλοκαιριού

Η φωτογραφία φίλου αναγνώστη έφερε στις αισθήσεις μας την… ευωδιά αλλά και την περιπέτεια του αγρινιώτικου καλοκαιριού. Τι καλύτερο από το να κάνει… ζέστα και εσύ να βλέπεις αυτή την εμβληματική δροσιστική εικόνα μπροστά σου.

Παίρνεις άμεσα δυνάμεις για να αναβάλεις και μια εβδομάδα(μη σου πω και δεκαπέντε μέρες…) ακόμα τις διακοπές σου και να καθίσεις στο Αγρίνιο να δουλέψεις. Ακόμη και το Σάββατο που δεν είναι κανένας στην πόλη!

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η εντυπωσιακή εικόνα, με όλα τα καλοκαιρινά καλούδια στην καρότσα, έχει να κάνει με τον Σάκη, τον τακτικό, τον Αγρινιώτη, τον Γλύκα που έχει στα υπέρ του ότι είναι «Παναιτωλικάρα».

Το αναφέρουμε αυτό διότι υπάρχει και ο «Νίκος ο Γλύκας», μια άλλη ανάλογη περίπτωση αναψυχής στο κέντρο του Αγρινίου. Ένας συνοδοιπόρος στα καυτά καλοκαίρια που όμως καιρό έχουμε να τον ακούσουμε στη διαπασών να φωνάζει το περίφημο «ο Νίκος ο Γλύκας, ο Νίκος, ο Νίκος, ελάτε…».

Όχι πως δεν μας κάνει ο Σάκης ο Αγρινιώτης που-να το ξαναπούμε-είναι Παναιτωλικάρα, είναι και τακτικός, εκτός από Γλύκας. Εμείς στο Αγρίνιο, άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε τοπικιστές και σοβινιστές. Γι’ αυτό και δεν μας πειράζει που το αγροτικό του Σάκη του Γλύκα έχει… πινακίδες από το Μεσολόγγι!

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΝΤΑΦΥ

  ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑΡΑ, ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑΑΑΑ11111111111111111

 2. Πολάκης ο χέστης.

  Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη δραστηριότητά μου, την οποία και σταμάτησα αφού δεν μου παρείχε άσυλο.

 3. Αντώνης

  O Νίκος ο γλύκας, γυριζει εδώ και πολύ καιρό τις γειτονιές του Πειραιά, διαλαλώντας το εμπόρευμα του από το φορτηγάκι του με αγρινιώτικες πινακίδες.

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΑΣΤΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ.ΤΟΠΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ.ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.