Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ο Στ. Θεοδωράκης που πάει για αγρότης και το δημοτικό συμβούλιο

agr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε από την περιοχή μας κι έκανε κι ένα «ρεπορτάζ» στην Πυροσβεστική Αγρινίου. Έγραψε, λέει, για τον πόνο των πυροσβεστών ξεκινώντας κάπως έτσι: «Είχε πέσει το φως όταν έφτασα στο σταθμό πυροσβεστικής στο Αγρίνιο. Αξιωματικοί και πυροσβέστες σε επιφυλακή, όπως κάθε μέρα, κάθε βράδυ. Μόνο που τα σαββατοκύριακα είναι λιγότεροι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για αργίες»…

Ο γράφων σηκώθηκε σήμερα το πρωί και μια από τις πρώτες ειδήσεις που άκουσε ήταν πως ένας ακόμη βουλευτής του Ποταμιού, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας,  είναι έτοιμος για αναχώρηση και μάλιστα προβαίνει σε ασχήμιες όπως η δήλωση «η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας».

Τούτων δοθέντων, αναρωτιέμαι αν με τον ρυθμό που φεύγουν οι βουλευτές από το συγκεκριμένο κόμμα, ειδικά προς το ΠΑΣΟΚ(αυτό είναι, αφήστε τα άλλα ονόματα για το ξεκάρφωμα), θα έχει απομείνει κανείς βουλευτής ε λίγες μέρες πλην του ιδίου του Σταύρου και του Γρηγόρη του Ψαριανού. Μήπως δηλαδή έπρεπε να πάει, αντί για την Πυροσβεστική, σε μια εταιρία security-καθώς είναι και υπέρ του ιδιωτικού τομέα-και να περιγράψει κάπως έτσι τα πράγματα:

«Είχε πέσει το φως κι εγώ, ο Γρηγόρης ο Ψαριανός και τα παιδιά από την εταιρία φυλάγαμε καραούλι, επιφυλακή στους θαλάμους του Ποταμιού, στα κεντρικά, να μην μας φύγει κανένας. Είχαν αρχίσει να φεύγουν εκτός από τους βουλευτές και οι εθελοντές, οπότε αναγκάστηκα να πάρω μια σκληρή απόφαση: να τους μαντρώσω σε ειδικό θάλαμο, με θαλαμοφύλακα. Τα Σαββατοκύριακα δεν έχουμε προσωπικό γιατί και η εταιρία κάνει περικοπές κι εγώ πρέπει να δουλέψω και λίγο. Τον Γρηγόρη άστον, από Παρασκευή βράδυ μην τον μετράς, έχει έξοδο στα στέκια. Αρχίζουν και με ζώνουν τα φίδια. Εκείνον τον Αμυρά έτοιμο τον κόβω να πάρει το ποδήλατό του και να εξαφανιστεί στην πρώτη ευκαιρία, ίσως δεν έπρεπε να μπλέξω με την πολιτική… Τι έμεινε; Ο κόσμος να με λέει καλό παιδί και να νομίζει ακόμη ότι με έβαλε εδώ ο Μπόμπολας που είναι πιο κυβερνητικός  κι από τον Πάντζα…»

Ή κάπως έτσι. Πάντως ο Σταύρος έχει βρει τι θα κάνει μετά. Θα γίνει αγρότης όπως δήλωσε χθες στο Λουτράκι στην βράβευση του «Αγρότη της Χρονιάς»! Δεν είναι κακή ιδέα, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει παντού. Το πολιτικό μέλλον  γενικότερα γεννά αγωνία στα φύσει πολιτικά όντα. Σκέφτομαι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο. Θα έχει πάλι μια νότα υπερβολής, είμαι σίγουρος. Μαθαίνουμε πως πρώτο και δεύτερο θέμα θα είναι η μελέτη για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του παλιού δήμου Θεστιέων. Ευκαιρία δηλαδή για κόντρα Παπαναστασίου με Τραπεζιώτη και με Μοσχολιό επί ποδός. Ωχ, ποιος τους ακούει… Κράνος, ωτασπίδες και πάμε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.