Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποίηση στο Μάστρο για την κατάργηση του δημοτικού σχολείου

Κινητοποίηση στο Μάστρο για την κατάργηση του δημοτικού σχολείου


Έλαβε χώρα σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση – συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου. Η κινητοποίηση έγινε στον προαύλειο χώρο του σχολείου παρουσία κατοίκων και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την ανάλγητη πολιτική συγχωνεύσεων του υπουργείου Παιδείας και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών, γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μάστρου που τόσο άδικα συγχωνεύτηκε σε ένα 4/θεσιο οργανικά δημοτικό σχολείο με έδρα τη Γουριά», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Μεσολογγίου “Κωστής Παλαμάς”

Παράλληλα, ο Σύλλογος ενημερώνει πως θα βρίσκεται και αύριο, Τρίτη (14/9), στην αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες, δίπλα σε γονείς και μαθητές, με στόχο το άνοιγμα του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου.

Σύμφωνα τον Σύλλογο «επιλέγεται για ξεκάθαρα οικονομικούς λόγους η καθημερινή μετακίνηση δεκάδων μαθητών και η περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας! Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις μεταβολές των σχολικών μονάδων που έγιναν στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών και ΟΧΙ με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν σχετικά για την απόσυρση αυτής της υπουργικής απόφασης».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.