Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, πού προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η Ομοσπονδία, η ΟΣΥΑΠΕ.

Καλεί παράλληλα στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απεργία της ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΣΥΑΠΕ, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ο Δ.Σ του Σ.Υ.Π.Ε.Α., αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και συμμετέχει η Ομοσπονδία μας, η ΟΣΥΑΠΕ.

Απεργούμε ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης και ζητάμε την απόσυρση του γιατί θα επιφέρει για τον κόσμο της εργασίας τα εξής:

• 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα

• ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση

• Κατάργηση της Κυριακής αργίας

• Τηλεργασία χωρίς όρια

• Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση

• Νέα εμπόδια στην απεργία

• Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα Σωματεία

• Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε το αντεργατικό τερατούργημα, ικανοποιώντας και τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών. Με αυτό δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία και το κράτος για την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση θεωρεί πρόοδο την επέκταση του εργάσιμου χρόνου, πέρα ακόμη κι από τα όρια της αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι όμως έτσι;

Μόνο το 2016, αναφέρει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πέθαναν 745.000 εργαζόμενοι από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις, μόνο και μόνο επειδή δούλευαν 55 ώρες την εβδομάδα. Πόσοι άραγε θα πεθάνουν όταν οι ώρες εργασίας τη βδομάδα θα φτάνουν τις 78!

Καλούμε τα μέλη μας πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από σωματεία και δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στη κεντρική πλατεία Αγρινίου, και σε όποια άλλη μεγάλη πόλη του νομού διοργανωθούν αντίστοιχες συγκεντρώσεις, την Πέμπτη 10 Μάη στις 10.30, το πρωί, διεκδικώντας:

• Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με μευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων. Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία μας. Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των

Συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, στο μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.