Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στην Περιφέρεια- υπέγραψε για την προστασία της οικογενειακής στέγης

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στην Περιφέρεια- υπέγραψε για την προστασία της οικογενειακής στέγης

ΔΤ -2017.10.04 (2) Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον συνθέτη Γιαννη Μαρκοπουλο1Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, ο γνωστός έλληνας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον Μο Σταύρο Σολωμό καλλιτεχνικό διευθυντή της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.
Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε εν όψει της 25ης Μαρτίου 2018, με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος πρόκειται να παρουσιάσει και να διευθύνει το εμβληματικό μουσικό του έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Στη συναυλία που οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Πολυφωνική, θα μετέχει η Χορωδία της Πολυφωνικής, Συμφωνική Ορχήστρα, καθώς επίσης γνωστοί μουσικοί και ερμηνευτές.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.

Yπέγραψε για την προστασία της οικογενειακής στέγης
02(Μπαίνει μπροστά στην προσπάθεια της Περιφέρειας)
Την υπογραφή του για την στήριξη της πρωτοβουλίας νέας νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να προστατευθεί η οικογενειακή στέγη , ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έθεσε σε σχετικό κείμενο ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, στο γραφείο του.
Όπως εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για τους πολίτες και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιβάλλεται να σταθεί κοντά τους και να τους υπερασπιστεί . Γιατί η οικογενειακή στέγη είναι ιερή και αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας Μο Σταύρος Σολωμός , που επίσης υπέγραψε το κείμενο.
Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία της οικογενειακής στέγης.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας άρχισε σειρά επαφών με φορείς της Αυτοδιοίκησης για να συμπαραταχθούν στην κινηματική πρωτοβουλία.
Μάλιστα αύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα θέσει το ζήτημα στην συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Ενώ την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ Χρυσόστομο, που δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου είχε συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμαρχοι δήλωσαν πως θα ενεργοποιήσουν τα δημοτικά τους συμβούλια στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας αλλαγής του νομού, για να σωθεί η οικογενειακή στέγη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.