Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών για την διακοπή ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ: «Δεν ανεχόμαστε ασέβεια προς τους αγρότες»

toev_kalyvia
Την απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών.Μάλιστα κάνει λόγο για πράξη που προκαλεί μόνο οργή και αγανάκτηση και τονίζει ότι «δεν ανεχόμαστε ασέβεια προς τους αγρότες μας». Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυτειών αναφέρει τα εξής:

Φτάνει πια!
Δεν ανεχόμαστε ασέβεια προς τους αγρότες μας!
Από προχθές η ΔΕΗ εντελώς απροειδοποίητα ξεκίνησε τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ. Η αρχή έγινε από το ΤΟΕΒ Φυτειών.
Σε περίοδο έντονης καλλιεργητικής δραστηριότητας αυτή η προκλητική πράξη της ΔΕΗ μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί και δείχνει ασέβεια απέναντι στον ιδρώτα των αγροτών μας.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα συσσωρευμένα χρέη των παρελθόντων ετών προέκυψαν από κακοδιαχείριση και από μη είσπραξη εισφορών. Ωστόσο, οι σημερινές διοικήσεις των ΤΟΕΒ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για εξορθολογισμό των χρεών τους. Επίσης το νέο θεσμικό πλαίσιο περί Ενεργειακών Κοινοτήτων (ν. 4513/2018) δίνει τη δυνατότητα για ουσιαστική εξομάλυνση της ενεργειακής κατανομής μέσω δημιουργίας ΑΠΕ έτσι ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους ενέργειας για τα αντλιοστάσια.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) καθώς και τους Βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν άμεσα λύση πριν να είναι πολύ αργά.
Καλούμε την ΔΕΗ να σεβαστεί το εισόδημα και τον ιδρώτα των αγροτών και να προβεί σε λογικές ρυθμίσεις χρεών και όχι να «πνίγει» τους ΤΟΕΒ.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Φτάνει πια!

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.