Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία και… γεύση!

IMG_20170702_123105

Παρατηρείστε την εικόνα από τον τοίχο στο Αγρίνιο. Αλλά με προσοχή, όχι στα χτυπητά γράμματα, όχι στα κίτρινα ούτε στα μαύρα. Στα άλλα, τα πιο αχνά.

Ας πούμε ότι σημερινό το κείμενο είναι μια συνέχεια από το προηγούμενο, εδώ στη στήλη allanews. Ένα κείμενο που έδειχνε την ασέβεια προς τον δημόσιο χώρο από τις αφίσες και μάλιστα εκείνες των εποχικών πανηγυριών. Μου φάνηκε πολύ ταιριαστό αυτό που γράφει ο τοίχος για να δείξω ότι δεν είναι μόνο τα πανηγύρια και οι αφίσες τους, είναι τα πάντα γύρω μας, είναι η συνήθεια στο βρισίδι, η επιβολή μιας καταπιεστικής μαγκιάς, είναι η κουλτούρα στο βίντεο κλιπ με το «Μάντισσα» που δείχνει κάτι κορίτσια να χορεύουν μέσα σε μια διαλυμένη πόλη με τους τοίχους γεμάτους μίσος και ασχήμια γι’ αυτή την ίδια.

Αρχικά-και με πολύ προσοχή-κοιτάζετε την φωτογραφία μας. Μην πέφτει το μάτι σας στο οπαδικό σύνθημα, ούτε στο πολιτικό από κάτω(δεν φαίνεται άλλωστε ολόκληρο). Εστιάστε στην φράση που έχει γράψει μια κυρία, μια συμπολίτισσα, είναι βέβαιο πως είναι γυναίκα όπως καταλαβαίνετε… «My p…sy tastes like pepsi cola»!

Γιατί να το κάνει αυτό η κυρία ή η δεσποινίδα; Γιατί έτσι! Γιατί μπορεί. Γιατί έτσι είναι οι λευτεριές. Γιατί, προσέξτε, έχει ψαχτεί το θέμα, είναι μερακλίδικο. Δεν γίνεται παρομοίωση με οποιαδήποτε κόλα. Είναι συγκεκριμένη κόλα, δεν είναι καν εκείνη που κατέχει το 85% της αγοράς! Ίσως να πρόκειται και για κάποιο κρυπτογραφημένο μήνυμα κατά των δημοφιλέστερων επιλογών, ποιος ξέρει;

Τώρα, αντιλαμβάνεστε την θέση μας και καταλαβαίνετε γιατί δεν μεταφράζουμε το σύνθημα, το μήνυμα, την έκφραση, την λευτεριά, βρε αδερφέ! Την δυνατότητα να γράψεις ό,τι γουστάρεις στον τοίχο και να το δει όλη η κοινωνία, ακόμη κι ένα 8χρονο που έχει προχωρήσει στο φροντιστήριο και ξέρει τι σημαίνει!

Η Ελλάδα βιώνει -εκτός από τις ανελευθερίες του συστήματός της- και την ίδια την ασύδοτη ελευθερία της ως καταπίεση όπου ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να γράψει οτιδήποτε οπουδήποτε. Και κάπως έτσι παρακμάζει, πρώτα αισθητικά.

Θα πει κάποιος, είναι αχνά γραμμένο, γιατί το αναδεικνύεις; Γιατί είναι τόσο “προσωπικό” ώστε γίνεται αφότητα καίριο.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ο Τρελός του Χωριού

    Σε βάρεσε η ζέστη ή έχεις καιρό να πιεις pepsi cola?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.