Τετάρτη, Μάιος 22, 2019

Ο τραγέλαφος της αποζημίωσης

20180228_131148

Μια τραγελαφική εικόνα γύρω από τον συντονισμό των αρμοδίων αναδείχθηκε κατά τις χθεσινές εξελίξεις στην περιοχή του Αγρινίου αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις καταστροφές των πλημμύρων της 1ης Δεκεμβρίου 2017.
Στο Ζευγαράκι οι κάτοικοι άκουσαν το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε να ανακοινώνει την απόφαση για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις των πληγέντων. Η δημοτική αρχή Αγρινίου με τη σειρά της έσπευσε να μεταφέρει την ικανοποίηση των κατοίκων.
Η εξέλιξη αυτή προφανώς και θα ήταν λόγος ικανοποίησης εάν αποτελούσε… εξέλιξη. Ωστόσο η απόφαση είχε ληφθεί προ πολλού και απλώς οι πληγέντες δεν γνώριζαν πως είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις. Κανείς δεν φρόντισε να τους το κάνει γνωστό…
Η έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 1ης και 2ας Δεκεμβρίου στον νομό, με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες προϋποθέσεις που ίσχυσαν για τα θύματα των καταστροφών στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές που είχαν πληγεί τους προηγούμενους μήνες, προβλέφθηκε στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση μετά την τροπολογία που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ προ διμήνου.
Η προθεσμία μάλιστα έληξε και αυτό που επί της ουσίας ανακοίνωσε ο Γ.Δέδες είναι η παράταση 15 ημερών που δίνεται ώστε να σπεύσουν οι πλημμυροπαθείς της περιοχής μας. Το πότε θα λάβουν τα χρήματα πάντως παραμένει άγνωστο.
Όπως και να έχει πρόκειται για μια ιστορία για γέλια και για κλάματα. Ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τη χαρακτήρισε «χαστούκι» και «γελοιοποίηση του συστήματος».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.