Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

O Tσιχριτζής “την λέει” στον Τραπεζιώτη

O Tσιχριτζής “την λέει” στον Τραπεζιώτη

Μάλλον στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δεν ήχησε και πολύ καλά η πρόταση του Δημήτρη Τραπεζιώτη με το παράδειγμα του Έβρου.  «Πριν προτείνετε θα ήταν καλύτερο να ενημερώνεστε διότι “κρούετε” ανοιχτές θύρες», του απάντησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων που παραμένει δραστήριος μέσω του Δικτύου Ενεργών Πολιτών «Act now -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ», κατέθεσε πρόταση που έδωσε και στη δημοσιότητα με τίτλο «καν’ το όπως ο Έβρος» (ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ).

Ανέφερε συγκεκριμένα πως το Επιμελητήριο Έβρου δημιούργησε μια ιστοσελίδα με όλα τα προϊόντα του νομού από τοπικούς παραγωγούς. Είδη διατροφής, ποτά, αναψυκτικά, άλλα καταναλωτικά προϊόντα αλλά και e-shops συγκεντρώθηκαν σε μια ιστοσελίδα, επάνω σε ένα διαδραστικό χάρτη. Κάλεσε λοιπόν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας να πράξει κάτι ανάλογο.

Η απάντηση δεν άργησε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος με ανοιχτή επίσης επιστολή ανέφερε πως από το έτος 2008 ο Φορέας διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου portal στο οποίο ενδεικτικά είχαν και έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι επιχειρηματίες του νομού να δημιουργήσουν e-shop, να πραγματοποιούνται κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής κλπ.

Προβληματίζει ωστόσο η αναφορά του κ. Τσιχριτζή πως «μόνο δύο   συνάδελφοι από όλη την Αιτωλοακαρνανία  εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές του». Αναφέρεται επίσης σε άλλες πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου.

Η ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Τσιχριτζή

Αξιότιμε κύριε Τραπεζιώτη,

Αγαπητέ Δημήτρη, 

Σας ευχαριστώ για την ανοιχτή επιστολή σας από 23.11.2020 στην οποία αναφέρεσθε σε μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου και προτείνετε να ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική.

Για το λόγο αυτό επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:

 1. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, από το έτος 2008, διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου portal στο οποίο ενδεικτικά είχαν και έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι επιχειρηματίες του νομού να δημιουργήσουν e-shop, να πραγματοποιούνται κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής κλπ.
 2. Μετά από ευρεία δημοσιοποίηση της δημιουργίας του portal και των δυνατοτήτων του, κατά το διαρρεύσαν διάστημα μέχρι και σήμερα, μόνο δύο (2) συνάδελφοι από όλη την Αιτωλοακαρνανία  εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές του.
 3. Ήδη το Επιμελητήριό μας, προκειμένου να το αναβαθμίσει και να το εκσυγχρονίσει έχει ενταχθεί στο έργο «Ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής και ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθειά του ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών.
 4. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δέκα (10) ετών το Επιμελητήριό μας δεν παρέλειψε να συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, στις οποίες οι επιχειρηματίες της περιοχής μπορούσαν να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Βεβαίως αυτό το τελευταίο σας είναι γνωστό από τη συμμετοχή της “ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ” σε έκθεση του εξωτερικού στο περίπτερο του Επιμελητηρίου.

Τέλος, πέραν των ανωτέρω, θα ήταν καλύτερο πριν προτείνετε να ενημερώνεστε διότι “κρούετε ανοικτές θύρες”.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. @@@@#

  Το σαιτ του επιμελητηριου ειναι ανενημερωτο και κακης διαρυθμισης….

 2. Portal 2008 π. Χ.

  Το υπερσύγχρονο του 2008 που θα αναβαθμιστεί αλλά οι ανίδεοι έμποροι δεν το προτιμάνε και εκθέσεις κάνουμε αλλά ενοχληθήκαμε που η πόρτα είναι ανοιχτή και τη χτυπήσατε και είμαστε ενοχλημένοι γιατί μας ξυπνήσατε δεν είμαστε επιμελητήριο αλλά πλανητάριο και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα που τη βρίσκουν ανοιχτή και τη χτυπάνε.
  ΕΠΟΣ.

 3. Θάνος

  Ο Τραπεζιώτης είπε και μια φορά κάτι χειροπιαστό και πάνε να τον βγάλουν τρελό. Για τα μαγαζιά είπε κάτι για κρατήσεις δωματίων του απάντησε ο Τσιχριτζής! Για online εμπόριο έκανε λόγο σαν εκείνο στον Έβρο κι ο Τσιχριτζής του είπε ότι έχει αυτό το πράμα το πόρταλ που δεν βλέπεται. Αλλά θα το φτιάξει λέει μπήκε σε πρόγραμμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.