Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

O Βαρεμένος καυτηριάζει τον ανασχηματισμό: Να τους εκατοστήσει τους άριστους!

O Βαρεμένος καυτηριάζει τον ανασχηματισμό: Να τους εκατοστήσει τους άριστους!

Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δεν ξεχνά ωστόσο και τη δημοσιογραφική του ιδιότητα αν κρίνουμε από την προσέγγιση που κάνει στον ανασχηματισμό.

Με το ιδιότυπο χιούμορ πως εσχάτως αξιοποιεί στις ανακοινώσεις του  καυτηριάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα  επιφυλάσσοντας ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς.

Παραλείπει ωστόσο αναφορά στον  νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ίσως από αβροφροσύνη λόγω εντοπιότητας.

Αυτούσια η παρέμβαση του Γιώργου Βαρεμένου:

Να τους εκατοστήσει τους άριστους!

του Γιώργου Βαρεμένου*

Θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς στον κ. Μητσοτάκη να τους εκατοστήσει τους υπουργούς και υφυπουργούς και να τους εμβολιάσει για το κακό το μάτι. Τόσους άριστους συγκεντρωμένους δεν βρίσκεις ούτε σε χοροεσπερίδα του Χάρβαρντ. Τόχε πει ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στα μαχαίρια με την αλήθεια, ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές και τόκανε πράξη. Για να χαρακτηρισθεί πλέον ένα υπουργικό συμβούλιο πολυμελές, θα πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Το φλουρί έπεσε στην ακροδεξιά, καθώς πλέον σύσσωμο το εντός της ΝΔ ΛΑΟΣ βρίσκεται πρώτο τραπέζι πίστα. Ένας πρώτος στόχος είναι να ευρεθεί ο Α. Σαμαράς χωρίς σαμαρικούς και να μείνει με την ψευδαίσθηση ότι συγκυβερνάει. Ωστόσο, το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι η νεοδεξιά επιχειρεί να ενσωματώσει οριστικά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και να αποτρέψει φυγόκεντρες προς την θολή ακροδεξιά τάσεις, που παράγει η κρίση και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Από αυτή την άποψη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που απειλούσε στις γιορτές να μπει μέσα στα σπίτια, επιτελεί ένα έργο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που αποτελεί βαθύτερη συστημική επιλογή και επομένως υπερβαίνει την κυβέρνηση, ώστε θα μπορούσε καθ’ υπερβολήν να λεχθεί ότι δεν είναι βέβαιο αν θα απομακρυνθεί πρώτος ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή ο κ. Μητσοτάκης.

Στον τομέα της  εργασίας, όπου δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο, ο μπρουτάλ κ. Βρούτσης, που είχε γίνει κόκκινο πανί, εστάλη για να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του από την θέση του Α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στην θέση του ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος με ένα πιο τεχνοκρατικό πρόσωπο θα επιχειρήσει να εφαρμόσει στον εργασιακό χώρο τις βασικές συνιστώσες του δόγματος Πισσαρίδη και να ανασχέσει την εξωφρενική διόγκωση των απλήρωτων συντάξεων. Εν όψει πιθανών εκλογών, έξαλλοι και ανερμάτιστοι ultra δεξιοί αναβαθμίσθηκαν κατά τα πρότυπα του τελευταίου ανασχηματισμού Σαμαρά και ο κ. Χατζηδάκης υποβαθμίσθηκε, αναλαμβάνοντας το έργο να λειάνει αυτά που ενδεχομένως δεν λειαίνονται.

Όσοι προεκλογικά, το 2015, προέβλεπαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει χαρτί υγείας , ανέλαβαν να συνεχίσουν το έργο τους και χ….. η φοράδα στ’ αλώνι για το τί λένε το πρωί, τί το μεσημέρι και τί το απόγευμα. Μέσα στον προπαγανδιστικό ορυμαγδό, ποιος θάχει τον χρόνο να σκεφθεί;

Η κ. Κεραμέως παρέμεινε ακλόνητη μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Δημόσιας Παιδείας σε αγρόν κεραμέως (αγρόν αίματος, σύμφωνα με το κατά Ματθαίον), προς όφελος της Ιδιωτικής Ασυδοσίας.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, με την κ. Μενδώνη πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί το έργο τσιμεντοποίησης της Ακρόπολης και κάποιος πρέπει να λογοκρίνει τα ντοκυμαντέρ για την Μελίνα, το φάντασμα της οποίας πλανάται πάνω απ’ το υπουργείο και τρομοκρατεί τους απρόσωπους γραφειοκράτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι «εκλογικό υπουργείο» και εκεί θα ισχύσει το δόγμα «φωτιά και τσεκούρι» στους προσκυνημένους Θεοδωρικάκους, που δεν τους έφτανε η λίστα Επικρατείας, ήθελαν να μπουν και στο ιερό της νεοδεξιάς εξουσίας. Τώρα έχουνε σκληρό δεξιό ροκ.

Ως προς την διαχείριση της πανδημίας, τα κριτήρια είναι αμιγώς επικοινωνιακά και το να μην κάνεις τίποτε είναι το παν. Ενδεχόμενη μετακίνηση του κ. Κικίλια θα συνιστούσε και τυπικά ομολογία αποτυχίας. Όσο λιγότεροι συνειδητοποιήσουν αυτή την αποτυχία, τόσο καλύτερα για την εξουσία.

Πέρα από την ονοματολογία, που αποτελεί την ατραξιόν κάθε ανασχηματισμού, υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα: Βαρειά η συγκυρία για να αλλάξουν την ατζέντα με αυτό το παίγνιο. Ο Μανωλιός φόρεσε τα ρούχα του αλλοιώς και διαθέτει πολλές επικοινωνιακές αλλαξιές. Το θέμα είναι να αναδειχθεί ότι, παρ’ όλα αυτά, ο βασιληάς είναι γυμνός. Εύκολο; Καθόλου. Αναγκαίο; Οπωσδήποτε!

 

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άκης Ροδίτης

    Προεκλογικά δεν λέγαμε ότι αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε χαρτί υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια «μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο», τον ΕΝΦΙΑ επίσης και ότι θα έκανε και σεισάχθεια. Αντ’ αυτού μας φέσωσε ένα νέο μνημόνιο 14δις για αρχή (αντί του mail Χαρδούβελη που ήταν μόλις 1δις), μας έβαλε ακόμα ένα και τελευταίο με δημοσιονομικά μέτρα μέχρι τι 2060 και δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, μας χρέωσε 200δις μέσα στις 17 ώρες «υπερήφανης διαπταγμάτευσης», μας επέβαλε capital controls, έκλεισε τις τράπεζες και τα γερόντια έκλαιγαν απ έξω και τον ΕΝΦΙΑ δεν τον κατάργησε. Γιατί περίμενε τον Μητσοτάκη να τον μειώσει αισθητά με το που έγινε πρωθυπουργός. Για να μην πω για τις 20 μειώσεις επί των συντάξεων και το νόμο Κατρούγκαλο μου τις πετσόκοψε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.