Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2019

Ο Βύρων Πολύδωρας πιθανός πρόεδρος του ΕΣΡ

polidoras

Ρελάνς ετοιμάζει η κυβέρνηση στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα προτείνει πρόεδρο που η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υποψήφιο -από την κυβερνητική πλειοψηφία- πρόεδρο του ΕΣΡ.

Η συγκρότηση του Συμβουλίου είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων, τονίζουν πηγές από την κυβέρνηση και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη διαρκή, μέχρι σήμερα, άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει στη συγκρότησή του, γεγονός που «αποτελεί θεσμική παρεκτροπή».

Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας, λέει το Μαξίμου και προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα προτείνει στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου «το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει» προκειμένου «ο ελληνικός λαός να βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

/www.efsyn.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.