Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ομπρέλες στα Τρίκαλα, ομπρέλες και στην Αμφιλοχία. Μη μου πεις και στο Αγρίνιο και τρελαθώ, ε;

36734423_2074598822807351_6233367533689241600_n

Σπαστικά έχουν καταντήσει αυτά τα Τρίκαλα πάντως. Όποια ωραία πατέντα βλέπεις σε πόλεις ανά την Ελλάδα, την θαυμάζεις και προσπαθείς να την προωθήσεις, τσουπ… να σου τα Τρίκαλα να σε έχουν προσπεράσει χρονικά και να το έχουν κάνει πρώτα!

Μέχρι και την εικόνα που βλέπετε την έχουν καθιερώσει  σε μια οδό τους, στην Απόλλωνος(άσε που έχουν και τέτοια… ελληνικά ονόματα, πολύ ξενερώνουμε…), όπου δήμος και καταστηματάρχες  για αισθητικούς λόγους έβαλαν αυτές τις πανέμορφες ομπρέλες, όχι για να μην βρέχονται ή για το ήλιο.

Παρόμοια εικόνα απέκτησε και η Αμφιλοχία στην οδό Χαβίνη. Είναι προφανές ότι η έμπνευση είναι από Τρίκαλα, άλλωστε αυτό έγινε το 2016 στην Θεσσαλική πόλη.

Ας είναι ιδέα από τα Τρίκαλα όμως, δεν πειράζει. Μακάρι να κάνουν οι μαγαζάτορες ή/και ο δήμος κάτι παρόμοιο και στο Αγρίνιο, που λέει ο λόγος…

Βέβαια, εμείς δεν είμαστε μίμοι, δεν ακολουθούμε σαν τα πρόβατα, έχουμε δικό μας στυλ. Και γι’ αυτό ακούς πολλές φορές να λένε «μας έχετε πρήξει με τα Τρίκαλα. Στάθμευση, δημόσια έγγραφα από μηχάνημα, αναπλάσεις, ποδηλατόδρομοι, ανακύκλωση στο φουλ, υπόγειοι κάδοι, λεωφορεία χωρίς οδηγούς, όλες αυτές οι αηδίες. Τι φλωριές είναι αυτές; Αφού σας αρέσουν, να φύγετε, να πάτε στα Τρίκαλα να μείνετε…».

ο (υ)περαστικός

Η οδός Απόλλωνος στα Τρίκαλα
Η οδός Απόλλωνος στα Τρίκαλα
Η οδός Χαβίνη στην Αμφιλοχία (φωτό Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας)
Η οδός Χαβίνη στην Αμφιλοχία (φωτό Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας)

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. Ο Βορειάς που τ' αρνάκια παγώνει

  Τα μισά και πλέον από αυτά που ακούτε για τα Τρίκαλα σαχλαμάρες εντυπωσιασμού είναι και πληρωμένες καταχωρήσεις σε αθηναϊκά ΜΜΕ. Μάρκετινγκ δηλαδή. Όπως κι ο Μύλος των Ξωτικών. Αρχικά προσελκύει οικογένειες με μικρά παιδιά που πάνε από περιέργεια και δεν ξαναπάνε. Όποιος πήγε είδε ότι είναι ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο με πάγκους που πουλάνε σοκολάτες, ζαχαρωτά και χαϊμαλιά δίπλα από ένα κοινό λούνα παρκ περιπλανώμενων Ναπολιτάνων, ίδιο με αυτό που έρχεται στο πάρκινγκ των πρώην σφαγείων τα Χριστούγεννα.

 2. Ο Βορειάς που τ' αρνάκια παγώνει

  Εχεις επιστημονική απόδειξη ότι οι τρικαλινοί διαθέτουν μεγαλύτερο δείκτη iq από τους αγρινιώτες κι εχεις εντοπίσει τη διαφορά μεταξύ της ουσιαστικής και άρα χρηστικής πρωτοτυπίας και αυτής του εντυπωσιασμού;
  Γνωρίζεις μήπως αν οι δυο πόλεις ξεκινούν από την ίδια αφετηρία; Εχει το Αγρίνιο τα ίδια τουριστικά και οικονομικά πλεονεκτήματα με τα Τρίκαλα όταν αυτά έχουν δίπλα τους τα Μετέωρα, την ΣΜΥ, σχολές τριτοβάθμιας, βιομηχανίες γάλακτος και κλωστουφαντουργίας σε αντίθεση με μας που για δεκαετίες δεν έχουμε τίποτα; Εμεις μέχρι να γίνει η ιονια οδός ήμασταν απροσπέλαστοι. Εχουμε ζητηματα ζωτικης σημασιας να επιλύσουμε πρώτα, για τα οποια δημοτοκες αρχές και βουλευτές αδιαφορούσαν για δεκαετίες, πριν αρχίσουμε να καινοτομοΰμε.

 3. Ανώνυμος

  Γενικά στην Θεσσαλία έχουν ωραίες ιδέες αλλά για στην ιστορία πρώτη η Καρδίτσα έκανε τις ομπρέλες όπως κ ήταν μια από τις 3 πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις που είχαν επίσημο ποδηλατοδρομο αλλά γενικά οι Τρικαλινοι είναι πρωτοπόροι σε πολλά θέματα όσο αφορά την πόλη τους

 4. Ανώνυμος

  Μη προσπαθείτε να συγκρίνετε ανόμοια μεταξύ τους πράγματα, Το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν Τρίκαλα & Αμφιλοχία είναι οι ίίδιες οι ομπρέλες. Οσο για το Αγρίνιο, ας κάνει πρώτα κάτι μοναδικό & πρωτότυπο, και ύστερα να αρχίσουμε τις συγκρίσεις.

 5. Ανώνυμος

  Έχουν και τα Τρίκαλα ομπρέλες;
  Εγώ ήξερα ότι η Καρδίτσα έχει.

 6. Σπυρος Μαυρίκας

  Οι καινοτόμες ιδέες είναι χρησιμότατες, αλλά γιά να υπάρξουν και να πραγματοποιηθούν χρειάζονται ικανές και πρόθυμες δημοτικές αρχές και υπηρεσίες. Και αυτό που απαιτείται είναι η σωστή μελέτη και η ιεράρχησή τους, σε σχέση κόστους και οφέλους. Το εάν έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις, δεν έχει καμιά σχέση με μιμητισμό. Αντιθέτως, παίρνεις έτοιμη τεχνογνωσία, αποφεύγοντας και τα όποια ρίσκα του πρωτοπόρου.

 7. Ο Βορειάς που τ' αρνάκια παγώνει

  Έτσι κι εμείς. Παίρνοντας έτοιμη τεχνογνωσία από τα Τρίκαλα στο κρέμασμα των ομπρελών, θα αποφύγουμε το ρίσκο να τις τρυπήσει το χαλάζι…

 8. Ανώνυμος

  Και εγω χαζα τοσα χρονια βλεπω τετοια δρομενα στους δρομους του ψειρι στο μοναστηρακι

 9. Αθηνα

  Τοσα Χρόνια στους δρόμους του ψειρι εμείς τί βλέπαμε.

 10. Ανώνυμος

  Ανημερωτος ο αρθρογράφος δεν ισχυει καμια πρωτοτυπία απο οσα αναφερει οι ομπρελες χρησιμοποιηθηκαν σαν ντεκορ απο άλλη πόλη πολύ νωρίτερα απο τα τρικαλα οι υπογειοι καδι εχουν αρκετα χρονια στην σουηδια που υπαρχουν τα λεωφορειο τα εχουν δοκιμάσει ήδη στην Google ο μύλος πρωτοστάτησε στην δραμα και αφού χάλασε η συμφωνία με τους δημιουργούς της ιδέας την πήραν τα τρικαλα …..Και φυσικά είμαστε μόνοι…….ως συνήθως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.