Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

«Όχι» από το Θύρρειο για τη μονάδα από καύση βιορευστών

GOYRGOYBLH BIOMAZAΑρνητική είναι η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Θυρρείου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας), που με ομόφωνη απόφασή του, απέρριψε την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στην περιοχή Γουργουβλή και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (και στον υπουργό ΥΠΕΚΑ) κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης της μονάδας από καύση βιορευστών.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Θυρρείου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας), την Δευτέρα (31.7.2017), ήταν παρόντες αρκετοί κάτοικοι του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Παλούκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Μαγδαληνή Μωραίτη-Σώζου και Λεωνίδας Ζαφειρούλης, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Στούπας, αλλά και δυο εκπρόσωποι της εταιρείας που μάταια προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του Θυρρείου, τοποθετήθηκαν δημόσια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας παραγωγής ενέργειας από την καύση βιορευστών στην περιοχή Γουργουβλή.
Η συνεδρίαση ήταν μαζική από την αρχή ως το τέλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Παλούκης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μαγδαληνή Μωραίτη-Σώζου και Λεωνίδας Ζαφειρούλης ομόφωνα εξέφρασαν αρνητική γνωμοδότηση και αιτούνται απο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ τον ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ, και να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (και στον υπουργό ΥΠΕΚΑ) κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο: «μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά ισχύος 1 MW, ιδιοκτησίας «ΧΡ. ΣΤΟΥΜΠΟΣ – ΚΛ. ΚΑΡΒΕΛΗ Ο.Ε.», στη θέση «Γούργουβλη», Δ.Ε Ανακτορίου, Δ. Ακτίου – Βόνιτσας, Π.Ε. Αιτ/νίας».

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.