Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

“Οχι” και από τον Σύλλογο Δρυμιωτών Αθήνας στη μονάδα από βιορευστά στο Θύρρειο

“Οχι” και από τον Σύλλογο Δρυμιωτών Αθήνας στη μονάδα από βιορευστά στο Θύρρειο

epi-paremvasi-limnothallaza-viorefstaΟ σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας διαφωνεί και εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για την ίδρυση μονάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη θέση Γουργουβλή της Τ.Κ Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Καλεί παράλληλα τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 στη Γουργουβλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας διαφωνεί και εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για την ίδρυση μονάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη θέση Γουργουβλή της Τ.Κ Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Στο όνομα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας δημιουργείται στην περιοχή μας μια αντιπαραγωγική επένδυση που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και πολύ περισσότερο θέσεις εργασίας αφού προβλέπονται 2, ενός τεχνικού και ενός διοικητικού υπαλλήλου.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με την υπ’ αριθμόν 161950/24-7-2017 απόφασή της για την έγκριση περιβαλλοντογικών όρων δεν έλαβε υπ’όψιν
1) Ότι η μονάδα βιορευστών θα γίνει δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Εκτός και τα σπίτια που υπάρχουν χρόνια τώρα είναι εικονική πραγματικότητα
2) Είναι δίπλα σε φυσικές πηγές
3) Είναι δίπλα στο νέο αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία
4) Είναι κοντά στον ήδη επιβαρυμμένο από ρύπανση Αμβρακικό Κόλπο
Η χώρα μας χρειάζεται παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργούν πραγματικές θέσεις εργασίας και όχι μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιορευστά που μολύνουν το περιβάλλον και καταστρέφουν το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Οι μονάδες αυτές δεν είναι ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αφού η καύσιμη ύλη προέρχεται από χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια (τηγανέλαια).
Καλούμε την κυβέρνηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να επανεξετάσουν τη θέση τους για της μονάδες ενέργειας από βιορευστά.
Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του νομού, τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων και όλους τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν τη θέση τους για την μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιορευστά στη θέση ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ.
Καλούμε το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους δημότες του ενάντια στη λειτουργία μονάδων από βιορευστά αφού εκτός από τη Γουργουβλή θα δοθούν και νέες άδειες εντός του Δήμου μας. Ακόμη να προετοιμαστεί κατάλληλα για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των δημοτών του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 στη ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.