Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

«Όχι» λέει η Ναυπακτία στις ανεμογεννήτριες στη Βαράσοβα

«Όχι» λέει η Ναυπακτία στις ανεμογεννήτριες στη Βαράσοβα

Ηχηρό «όχι» λέει η κοινωνία του Γαλατά στο ενδεχόμενο της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα.
Το θέμα έφερε για συζήτηση στη γενική συνέλευση της κοινότητας ο πρόεδρος Λευτέρης Μπαλωμένος.
Κατά της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών τάσσεται και η δημοτική αρχή . Δια στόματος δημάρχου Β. Γκίζα τονίστηκε η ανάγκη ενεργειών ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια επένδυση καθώς υποστηρίζεται πως αυτή θα καταστρέψει το όρος Βαράσοβα που ως γνωστόν έχει τα αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς θησαυρούς αλλά συγχρόνως είναι και προστατευόμενη περιοχή.
Δεκτή επίσης έγινε η πρόταση πρώην δημάρχου Γ.. Μπουλέ να υπογραφεί από τους κατοίκους του Γαλατά και τη γενική συνέλευση ψήφισμα κατά των γεννητριών τονίζοντας ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να πει «όχι» αρχίζοντας έναν σκληρό αγώνα απέναντι σε τέτοιους είδους επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον . Μαλακώστε αναφέρθηκε και στα πλημμυρικά φαινόμενα της Μακύνειας ρίχνοντας το βάρος στις ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνοι όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση τονίζοντας πως με πίστη θα σταθούν απέναντι σε τέτοιου είδους εγχείρημα που θα αλλοιώσει ένα μνημείο όπως είναι το όρος Βαράσοβα.
Δείτε τι δήλωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γκίζας και ο πρόεδρος κ. Μπαλωμένος.

nafpaktianews.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Τη παραμύθι παρουσιάζουν, το ότι η κλιματική Αλλαγή προέρχεται από μόλυνση του περιβάλλον τος, και για να αποφευχθεί η περαιτέρω καταστροφή και να επανέλθει το περιβάλλον θέλει ήπιες μορφές ενέργει η πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή να καταστραφεί και το φυσικό περιβάλλον, και δε βρίσκουν άλλες ενέργειες να σταματήσουν τη κλιματική Αλλαγή, που όπως λένε είναι ανθρώπινος παράγων….νότια της Ευρυτανίας Προς ροσκα πάνω στο αλπικό τοπίο ποιός επέτρεψε αιωλικα ανεμογεννήτριες;

 2. Αιτωλοακαρνάν

  Agrinio Vice,

  Πήγαινε γράψε καμιά φανφάρα στο Φέις και άσε τα σοβαρά θέματα σε κάναν άλλο … Είστε τόσο άσχετοι σχετικά με την Αιολική Απάτη, που αν το κατανοούσατε συνειδητά θα πηγαίνατε να κρυφτείτε για πάντα. Εκτός κι αν είσαι μέτοχος”επενδυτής” καμιάς “ενεργειακής κοινότητας”.

 3. Chris

  Αυτός ο Agrinio Vice πρέπει να τα παίρνει χοντρά για να πετάγεται κάθε τρεις και λίγο και να σχολιάζει υπέρ των εταιρειων που έχουν σκοπό να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ τα πάντα για την κονόμα. Όσο για την παπαριά ότι για να “σώσουμε” μια πόλη πρέπει να κάνουμε νταμάρι όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν αξίζει καν σχολιασμού

 4. Andreas

  Ο κοσμος του ΓΑΛΑΤΑ και των γυρω χωριων θα αντισταθει με τον ιδιο αποτελεσματικο τροπο οπως εκανε και παλια με το εργοστασιο των πετροχημικων που ηθελαν να κατασκευασουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.