Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Οδηγός ανέμων για χαρταετό: Σε ποιες περιοχές ο καιρός θα ευνοήσει το πέταγμα

Τον απόλυτο οδηγό για τις περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το πέταγμα του χαρταετού, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, δημοσιοποίησε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Αστεροσκοπείου, για το πέταγμα του χαρταετού χρειάζονται άνεμοι ισχύος από 3 μποφόρ και πάνω.

Βάσει των προβλέψεων για την ισχύ των ανέμων στα Κούλουμα, το meteo αναφέρει ότι το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στο μεγαλύτερο τμήμα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Με κίτρινο χρώμα οι περιοχές με τις ιδανικές συνθήκες για πέταγμα χαρταετού / Πηγή: meteo.grΜε κίτρινο χρώμα οι περιοχές με τις ιδανικές συνθήκες για πέταγμα χαρταετού / Πηγή: meteo.gr

Από τον ίδιο χάρτη προκύπτει ότι στο πέταγμα του χαρταετού θα δυσκολευτούν οι κάτοικοι και οι εκδρομείς της Ηπείρου, καθώς σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κρήτης, της Δυτική Πελοποννήσου και της βόρειας Εύβοιας.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.