Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Οι αφίσες με τις απειλές κατά των πολιτικών παλιά και τώρα…

Όταν θα περάσουν μερικά χρόνια θα θυμόμαστε ετούτη την εποχή ως ελαφρώς ανώμαλη αλλά θα την θυμόμαστε και ως την εποχή της ενηλικίωσης. Οι συλλήψεις που έγιναν σε χρόνο dt για εκείνους τους κλόουν που αφισοκολλούσαν τα πρόσωπα βουλευτών στον δρόμο, διερωτώμενοι αν θα προδώσουν την Μακεδονία, το αποδεικνύουν.

Όχι φυσικά γιατί οι αφίσες είχαν τίποτε το τρομακτικό. Ένα ερώτημα είχαν πάνω, και μάλιστα και οι τρεις εισαγγελείς που ασχολήθηκαν μετά τις συλλήψεις έστειλαν τους κατηγορούμενους σπίτι τους αναμένοντας στοιχεία και με την πρόθεση να ασκήσουν δίωξη μόνο για παράνομη αφισοκόλληση  όχι για έργω εξύβριση ή κάτι παρόμοιο.

Βλέπετε το μήνυμα πάνω στις αφίσες δεν ήταν κάτι τρομακτικό, ήταν πολύ μακριά από ταις κρεμάλες, το «προδότες» και τα προσωπικά στοιχεία που βλέπαμε σε αφίσες στους δρόμους επί εποχής Μνημονιομάχων. Και εδώ στο Αγρίνιο όλοι οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν δει το πρόσωπό τους σε αφίσες με μηνύματα σαφή και απειλητικά.

Όμως αυτά πέρασαν. Γιατί; Διότι πλέον όλοι κατάλαβαν ότι δεν επιτρέπεται να κολλάς όπου θες αφίσες! Τα συνεργεία που βλέπουμε έξω κατά καιρούς κάνουν κάτι παράνομο! Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό και, ναι, θα το θυμόμαστε διότι τώρα για πρώτη φορά κυβερνά κάποιος άλλος από το παλιό δίπολο.

Μπορεί να μην ακούγονται ευχάριστα όλα αυτά στα αυτιά κάποιων. Ίσως είναι απλά η πικρία εκείνων που θυμούνται τον Γιώργο Παπανδρέου να μην μπορεί να μιλήσει στο Παπαστράτειο στο Αγρίνιο λόγω αντισυγκέντρωσης ή τους τοίχους του Αγρινίου να έχουν γεμίσει από την εικόνα του βουλευτή Θ. Μωραΐτη με την λέξη «φασισμός» από κάτω. Κι όχι μόνο αυτά τα περιστατικά αλλά και άλλα πολλά ανάλογα σε πολιτικά γραφεία, με επιθέσεις, απειλές κλπ, κλπ.

Κανείς δεν θυμάται να έχει κινηθεί η αστυνομία να συλλάβει κάποιον για υβριστικό ή απειλητικό μήνυμα στους τοίχους και τις κολώνες. Αυτά όμως ήταν στο παρελθόν, όλα άλλαξαν. Να μην ασχολούμαστε με πολιτικές πραγματικότητες που δεν υπάρχουν πια.

Είπαμε, στην εποχή της ενηλικίωσης δεν θα κολλάει κανένας ούτε τον Σαμαρά με μαυρισμένο μάτι και σπασμένα μούτρα, ούτε τους τοπικούς πολιτικούς με την λέξη προδότες από κάτω.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.