Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Οι «Αγρινιομάχοι» στο Μεσολόγγι λένε ότι «γειτονική πόλη» έχει…προσαρτήσει εδάφη τους!

Οι «Αγρινιομάχοι» στο Μεσολόγγι λένε ότι «γειτονική πόλη» έχει…προσαρτήσει εδάφη τους!

Πραγματικά, ορισμένοι…κύκλοι στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου έχουν πάει την κόντρα (στο μυαλό τους) με το Αγρίνιο σε άλλο επίπεδο πλέον.

Στη νέα θαυμάσια πρωτοβουλία τους 20 σύλλογοι-φορείς εγκαλούν όποιον σκέφτεται την βδελυράν κίνησιν της διαμοιράσεως( ακούτε Χριστιανοί!) της Ιεράς μας Μητροπόλεως!

Σε πιο μοντέρνα γλώσσα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόταση διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ζητούν από τον τωρινό Αρχιεπίσκοπο να μιμηθεί τον Χριστόδουλο και «να κωφεύσει στους εισηγητές μιας τέτοιας ασεβούς προς την Ιερά Πόλη πράξεως»!

Από την μια φοβούνται μήπως χάσουν…εδάφη(μάλλον νομίζουν ότι ζουν σε αυτοκρατορία!) προς την Μητρόπολη Ναυπάκτου. Κι από την άλλη φοβούνται ότι μια “γειτονική πόλη” που έχει αυξήσει τον πληθυσμό της γιατί έχει πάρει…εδάφη(άιντε πάλι!) από το Μεσολόγγι θέλει κι εκείνη Μητρόπολη! Ωιμέ, βάλλονται πανταχόθεν!

Η πόλη που δεν καταδέχονται να κατονομάσουν, φυσικά, είναι το μιαρό Αγρίνιο! Αυτή η ιμπεριαλιστική δύναμη έχει… προσαρτήσει εδάφη, αν δεν το ξέρετε (την Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο)! Με άλλα λόγια, γελάνε και οι πέτρες…

Και, ευτυχώς, γελάνε και οι ίδιοι οι Μεσολογγίτες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, που έχουν κουραστεί να βλέπουν τέτοιες ανακοινώσεις, πιο γραφικές και από το ίδιο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Λιμνοθάλασσα!

ο (υ)περαστικός

Η ανακοίνωση ΕΔΩ 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Δύο πόλεις δίχως μέλλον μαλώνουν μεταξύ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.