Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Oι Αγρινιώτες τιμούν τη μνήμη των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου

Oι Αγρινιώτες τιμούν τη μνήμη των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο οδοιπορικό στους χώρους των δωρεών των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στην Οικογένεια Παπαστράτου.

Mια οφειλόμενη τιμή αποδίδει ο δήμος Αγρινίου στην Οικογένεια των Αδερφών Παπαστράτου.
Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εκδημία του Τάσου Παπαστράτου διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης, αρχής γενομένης από σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.
Και μπορεί το εν λόγω πρόγραμμα να μην έχει το βεληνεκές που θα άρμοζε ωστόσο είναι ένα θετικό βήμα για την πόλη που επί πολλά χρόνια διοργάνωνε τα εμβληματικά Παπαστράτεια .
Σήμερα λοιπόν, απόγευμα Παρασκευής, αρκετός κόσμος συμμετέχει στο οδοιπορικό – ξενάγηση που είναι σε εξέλιξη στους χώρους των δωρεών των Αφών Παπαστράτου.
Η ξενάγηση γίνεται από τον Απόστολο Βετσόπουλο (Δρ. UCL, Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας)  και  ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο διαμέρισμα της οικογένειας Παπαστράτου με τη λιτή μετσοβίτικη διακόσμηση. Το διαμέρισμα υπήρξε το σπίτι του Τάσου Παπαστράτου στο οποίο φιλοξενούσε συνεργάτες της επιχείρησης.
Ακολούθησε το  Παπαστράτειο Μέγαρο, δωρεά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε μέσω της οδού Παπαστράτου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, την Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η δύτερη ξενάγηση θα λάβει χώρα αύριο ,Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. ενώ στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου “Καπναποθήκες Παπαστράτου – Πορεία στο φως και στον χρόνο” στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρίνιου υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών Αφών Παπαστράτου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Κωνσταντίνου Κονταξή, επίκουρου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα “Μνήμη Αφών Παπαστράτου” και της Μαρίας Αγγέλη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας, Φιλολόγου με θέμα “Οι Δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο με την ευγενική υποστήριξη της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.