Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Oι απορίες της εστίασης

Oι απορίες της εστίασης

Απορίες σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης εκφράζει η κίνηση #estiasigreece στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και έχει ως εξής:

Η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση για σχεδιασμό ανοίγματος της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου δημιούργησε, τουλάχιστον, απορίες και επιβεβαίωσε την πεποίθηση ότι η εστίαση απουσιάζει από κάθε ουσιαστική διαβούλευση για ότι την αφορά.

Η χρησιμοποίηση του γενικού όρου «άνοιγμα της εστίασης» αποπροσανατολίζει και υπεραπλουστεύει τον κλάδο, που υποφέρει εδώ και μήνες και έχει γίνει αποδέκτης επαναλαμβανόμενων λαθών.

  • Σε ποια βάση σχεδιάζεται το άνοιγμα;
  • Για ποιες ακριβώς δραστηριότητες εστίασης, αφού για πολλές από αυτές απαγορεύεται απ τους υγειονομικούς περιορισμούς να λειτουργήσουν εδώ και μήνες;
  • Πως θα καλυφθεί οικονομικά η υπολειτουργία των ΚΥΕ και η οικονομική αιμορραγία που προκαλούν οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί;
  • Η σωρεία αντιφάσεων και γενικεύσεων των ΚΥΑ που εκδόθηκαν τους προηγούμενους μήνες, θα συνεχιστεί, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος;
  • Τι θα ωφελήσει ένα μικρής διάρκειας άνοιγμα; Κρατικά έσοδα;  Τόνωση  της ψυχολογίας;
  • Και το ενδεχόμενο τρίτου lockdown πώς θα αντιμετωπιστεί; Με  θερμάστρες και νέα δάνεια;

Ο κλάδος οδηγείται στην κατάρρευση αβοήθητος, συσσωρεύοντας  χρέη τόσο κατά  την διάρκεια των lockdown, όσο και στο διάστημα υπολειτουργίας του.

Αποσπασματικές και επικοινωνιακές «λύσεις» έχουν φέρει σε οριακή θέση την εστίαση.

Η #estiasigreece  απαιτεί  στοχευμένους υποστηρικτικούς όρους επανέναρξης,  ειδάλλως την Επιλογή Αναστολής Λειτουργίας με ουσιαστική οικονομική στήριξη.

#estiasigreece

#menoumeoloimazi

Αγρίνιο, 17 Νοεμβρίου 2020

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ                                                                                ΜΙΧΑΗΛ ΖΗΣΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.