Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Οι αστυνομικοί του Λασιθίου θέτουν εύλογα ερωτήματα. Του Αγρινίου;

Οι αστυνομικοί του Λασιθίου θέτουν εύλογα ερωτήματα. Του Αγρινίου;

Πολλές συζητήσεις και αναταράξεις στους κόλπους των αστυνομικών του Αγρινίου προκάλεσε το δημοσίευμα του «Βήματος» , από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, σύμφωνα με το οποίο οι δικαστικές αρχές και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Αστυνομίας ενεργούν έρευνα για ενδεχόμενη διασπάθιση μεγάλων χρηματικών ποσών και παράνομα οφέλη από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Υποστηρίζει το ρεπορτάζ πως εξετάζονται καταγγελίες και αναφορές πως δεκάδες υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. λάμβαναν επί πολλά χρόνια παρανόμως επιδόματα ενώ αλλοίωναν τα στοιχεία για τα οδοιπορικά και τις μετακινήσεις τους.

Καταγγέλλεται εξάλλου διόγκωση εξόδων σε πανελλαδικά συνέδρια συνδικαλιστών για διακίνηση αφανών ποσών, για συνδικαλιστές τις ΕΛ.ΑΣ που διαμένουν σε πολυτελείς σουίτες, που έχουν φωτογραφηθεί σε τζακούζι πολυτελών ξενοδοχείων ή εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε τουρνουά πόκερ με πονταρίσματα και οικονομικά έπαθλα σε διάφορα καζίνα της χώρας.

Αυτά λέει το ρεπορτάζ ωστόσο τη βασιμότητα των καταγγελιών ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, ας μην προτρέχουμε λοιπόν.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που οφείλουν να  απαιτήσουν διαλεύκανση της υπόθεσης. Ειδικά οι αστυνομικοί του Αγρινίου και η Ένωσης τους… Που μπορεί κάλλιστα να παραδειγματιστεί από την Ένωση του Λασιθίου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου λοιπόν έστειλε έγγραφο προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με το δημοσίευμα τους Βήματος . «Επειδή το δημοσίευμα αυτό εγείρει αρκετά εύλογα ερωτήματα στα μέλη μας και λόγω έλλειψης ενημέρωσης και πληροφόρησης επί του θέματος, θα θέλαμε να μας αποσαφηνίσετε την θέση της Ομοσπονδίας. Αν δηλαδή, σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της ανωτέρω εφημερίδας, εφόσον αναφέρεται σε «ψευδές» άρθρο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. διότι προσβάλλεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ή αν οι κατηγορίες στο δημοσίευμα ευσταθούν, οπότε και απαιτούμε τη νόμιμη τιμωρία των συνδικαλιστών αυτών, καθόσον θίγουν τόσο εμάς ως συνδικαλιστές, όσο και ως αστυνομικούς ταγμένοι να υπηρετούμε το νόμο», αναφέρουν οι αστυνομικοί του Λασιθίου.

Αναλυτικά το εγγραφο προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου :

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες αρνητικών σχολίων, από μέλη της Ένωσής μας, σχετικά με δημοσίευμα σε εφημερίδα και τίτλο «Έρευνα για διασπάθιση χρημάτων από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.».
Επειδή το δημοσίευμα αυτό εγείρει αρκετά εύλογα ερωτήματα στα μέλη μας και λόγω έλλειψης ενημέρωσης και πληροφόρησης επί του θέματος, θα θέλαμε να μας αποσαφηνίσετε την θέση της Ομοσπονδίας. Αν δηλαδή, σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της ανωτέρω εφημερίδας, εφόσον αναφέρεται σε «ψευδές» άρθρο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. διότι προσβάλλεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ή αν οι κατηγορίες στο δημοσίευμα ευσταθούν, οπότε και απαιτούμε τη νόμιμη τιμωρία των συνδικαλιστών αυτών, καθόσον θίγουν τόσο εμάς ως συνδικαλιστές, όσο και ως αστυνομικούς ταγμένοι να υπηρετούμε το νόμο.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο «μισθός» του συνδικαλιστή δεν μπορεί να κοστολογηθεί με «υπερωρίες» και «εργασία πέραν του πενθημέρου», όταν ο συνάδελφος σε ορισμένες Υπηρεσίες στερείται ακόμη και σήμερα τα βασικά, ήτοι ημερήσιες αναπαύσεις, έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και άλλα πολλά!
Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες της ομοσπονδίας μας και να μας γνωρίσετε εγγράφως για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΝΑΜΕ ότι οι εισφορές προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., είναι χρήματα από κρατήσεις συναδέλφων μας, τα οποία μηνιαίως στερούνται για την στήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος και σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια περί των οικονομικών και άλλων θεμάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.