Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Βουλευτικές εκλογές 2019: Οι celebrities που βγήκαν πρώτοι σε σταυρούς και εκλέγονται βουλευτές

Βουλευτικές εκλογές 2019: Οι celebrities που βγήκαν πρώτοι σε σταυρούς και εκλέγονται βουλευτές

Πολλοί από τον καλλιτεχνικό χώρο αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να προσπαθήσουν να μπουν στη Βουλή. Ανάμεσα στους υποψήφιους βρέθηκαν για άλλη μία φορά, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, δημοσιογράφοι και αθλητές. Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, έγινε γνωστό ποιοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να κερδίζουν το «στοίχημα» και ποιοι δεν μπόρεσαν να εκλεγούν.

Οι διάσημοι που βγήκαν πρώτοι σε σταυρούς και αυτοί που έμειναν εκτός Βουλής

Αυτοί που βγήκαν κερδισμένοι στη «μάχη» του σταυρού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στη Βουλή είναι η Ραλλία Χρηστίδου, η Νόνη Δούνια, ο Κλέων Γρηγοριάδης, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιάννης Καλλιάνος. Εκείνοι που δεν τα κατάφεραν ήταν η Βάνα Μπάρμπα (ΚΙΝΑΛ), η Σεμίνα Διγενή (ΚΚΕ), η Σοφία Μουτίδου(ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Χρανιώτης (ΜέΡΑ25),  ο Τάκης Φύσσας (ΝΔ),  ο Δημήτρης Παπανικολάου (ΝΔ) και ο Στάθης Δρογώσης (ΚΚΕ).

Η Ραλλία Χρηστίδου εκλέγεται στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Καλλιάνος στον ίδιο τομέα με τη ΝΔ, ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με το ΜέΡΑ25, η Νόνη Δούνια, εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και η Ελένη Γερασιμίδου εκλέγεται στην Ανατολική Αττική με το ΚΚΕ.

Ποιοι δημοσιογράφοι συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς

Το εισιτήριο για τη Βουλή κατάφεραν να πάρουν και μερικοί δημοσιογράφοι που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές, με τους περισσότερους σταυρούς να συγκεντρώνει στο Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Στην ίδια περιφέρεια κατέβαινε υποψήφιος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που ωστόσο φαίνεται να μένει εκτός.

Βουλευτής εκλέγεται και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με τη ΝΔ, ο οποίος πήρε 19.316 σταυρούς, δηλαδή, περίπου 4.000 σταυρούς της Φωτεινής Πιπιλή, δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή που δεν φαίνεται να επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στη βουλή όμως μπαίνει και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος από τον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας. Στην ίδια περιφέρεια ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος μένει πίσω σε σταυρούς και τελικά δεν εκλέγεται.

Στην Β’ Πειραιά, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος φαίνεται πως εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς και ακολουθεί ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος θα ορκιστεί βουλευτής εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιλέξει την Β’ Πειραιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.