Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ θυμήθηκαν το…επίπεδο Γαβρόγλου με αφορμή το σχόλιο του για την Κεραμέως

H κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων του Αγρινίου ήταν έργο Γαβρόγλου και οι φοιτητές δεν του το συγχωρούν.

Μάλιστα δεν ξεχνούν και το …επίπεδο του πρώην Υπουργού με αφορμή το σεξιστικό σχόλιο του για την νυν υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως.

Το ακόλουθο κείμενο είναι ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος ΔΠΠΝΤ:

«Τοποθέτηση Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος ΔΠΠΝΤ στα tweets του κ. Γαβρόγλου για τη κ. Κεραμέως»

Στις25 Αυγούστου ο κ.Γαβρόγλου τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην απάντηση τηςκ.Κεραμέως σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων σε εποχή COVID-19.  Η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Παιδείας στην απάντηση αυτή υπενθυμίζει δυστυχώς το επίπεδο τηςδιακυβέρνησης του και το τραγικό των αποφάσεων του όταν σύμφωνα με το Ν.4610/2019(ΦΕΚ Α 70 – 07.05.19) κατήργησε ένα τμήμα που είχε πιστοποιηθεί απότην ΑΔΙΠ για τη περίοδο 2019-2023  χωρίς καμία αιτιολόγηση .

Το σχόλιο του για τη κ.Κεραμέως για το οποίο ζήτησε εκ των υστέρων και με τα χίλια ζόρια συγνώμη δείχνει ένα πολιτικό εγκλωβισμένο σε ξεπερασμένα στερεότυπα ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το καινοτόμο χαρακτήρα του τμήματος ΔΠΠΝΤ .

Ως Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διαχείριση ΠολιτισμικούΠεριβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καταδικάζουμε το σεξιστικό σχόλιο του με έμφαση ξεπερασμένα στερεότυπα και το θεωρούμε κατακριτέο και ενδεικτικό του ύφους του πρώην Υπουργού. Τελικά όμως ,  μήπως το εσφαλμένο των αποφάσεων του για τη κατάργηση τουτμήματος ΔΠΠΝΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από παρόμοια στερεότυπα για το τι είναι η <<Πολιτισμική Διαχείριση >> σε σχέση με άλλα παραδοσιακά και κορεσμένα γνωστικά αντικείμενα τηςπροτιμήσεως του πρώην

Υπουργού και των συμβούλων του ;

Καλούμε την Υπουργό κα. Κεραμέως να παρέμβει πλέον αποφασιστικά , δυναμικά και άμεσα όσο είναι καιρός ακόμη για την εξάλειψη τηςτηςκαταστροφικής κληρονομιάς του νόμου Γαβρόγλου και των στερεότυπων του , να συμβάλλει δυναμικά την άμεση επανίδρυση του ΤΔΠΠΝΤ αντί να αφήσει το χρόνο και την έλλειψη πόρων να λειτουργήσουν διορθωτικά είτε με συγχωνεύσεις είτε με καταργήσεις τμημάτων.

Φ.ΣΔΠΠΝΤ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.