Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Οι ΗΠΑ δεν το βάζουν κάτω…

Οι ΗΠΑ δεν το βάζουν κάτω…

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

 – ΑΣ ΜΗΝ αναφερθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί και οι δύο αυτές Συμμαχίες – Ενώσεις αποτελούν τους δύο βραχίονες των Αμερικανών, της δυτικής ελίτ και των συμφερόντων. Κάτι σαν υπηρέτες – ταχυδρόμοι της Μεγάλης Δύναμης που ακούει στο όνομα ΗΠΑ εκλαμβάνονται και συμπεριφέρονται. Δυστυχώς και η Ελλάδα που ανήκει και στους δύο “βραχίονες” κι από μόνη της δε μπορεί να λάβει καμία πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον. Ειδικά με τη σημερινή κυβέρνηση, ό,τι πουν οι Αμερικάνοι! Πρόθυμοι υπηρέτες του μεγάλου Αφεντικού..

– Η ΠΡΟΘΕΣΗ των ΗΠΑ δεν είναι άλλη απ’ το να γίνει παγκόσμια Ηγέτιδα Δύναμη, αυτό δεν τό έκρυψαν ποτέ άλλωστε. Και κάνουν τα πάντα, ώστε να πετύχει αυτή η, άκρως “εμμονική”, ιδέα τους. Στα χρόνια της πανδημίας σίγουρα σχεδίαζαν, άναψαν “φωτιά” στο κατώφλι της Ρωσίας (το εμπόδιο για την παγκοσμιοποίησή τους) και ας υπήρχε η Συμφωνία της μη επέκτασης του ΝΑΤΟ ανατολικά της Ευρώπης. Οι Συμφωνίες και οι Συνθήκες είναι για συμμόρφωση των άλλων και όχι των ΗΠΑ, αυτοί μπορούν να τίς ποδοπατούν όποτε γουστάρουν και είναι, προφανώς, προς το συμφέρον τους! Και τώρα, αφενός βοηθούν, οικονομικά αλλά και οπλικά, το Ζελένσκι (τη μαριονέτα της Δύσης – ΗΠΑ, ο οποίος δε δίστασε να “κατσαδιάσει” ακόμα και το Μακρόν!), αφετέρου δε, ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της στις δύο ουδέτερες χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, Φινλανδία και Σουηδία! Για ένα “φως φανάρι” πραγματικό “κεφαλοκλείδωμα” της Ρωσίας! Και κανείς δεν αντιδρά, παρά μόνο ο Ερντογάν και αυτός για τους δικούς του λόγους! Το ότι κάτι τέτοιο αποτελεί “σοβαρή απειλή” για τη γειτονική Ρωσία και αφορμή για πυρηνικό πόλεμο, ούτε η ΕΕ δεν τό βλέπει ή δε θέλει να τό δει. Ως σχέδιο των Αμερικανών δηλαδή.

– ΜΙΑ ΕΕ που, αντί να είναι από μόνη της μια Μεγάλη Δύναμη, με κοινή εξωτερική, οικονομική, αμυντική κι ενεργειακή αυτοτέλεια, σέρνεται πίσω απ’ το άρμα των ΗΠΑ με ορατό πλέον τον κίνδυνο διάλυσής της. Μία ΕΕ που τα κράτη – μέλη της ενημερώνονται κι ενημερώνουν τους λαούς τους με “ειδήσεις” των δυτικών ΜΜΕ, εξαιρουμένων των Ρωσικών! Για ελεύθερη προπαγάνδα φυσικά! Και, αν κάποιος σήμερα δηλώνει “πουτινικός”, θεωρείται ως ένα “μίασμα”, ως οπαδός του “σφαγέα” Πούτιν! Επιστήμονες δε που είναι – με επιχειρήματα – κατά της Δύσης (ΗΠΑ) που υποδαύλισαν τον πόλεμο, αποκλείονται από παντού! Μόνο μέσω διαδικτύου ακούγεται η γνώμη τους! Φτάσαμε (μάς έφτασαν καλύτερα) εμείς οι πολίτες της δικής μας χώρας να ξεχάσουμε εκείνο το παλιό και διαχρονικό: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και να είμαστε με τους Αμερικάνους! Και εναντίον του Πούτιν και της Ρωσίας! Να είμαστε “ερωτευμένοι” με το δολοφόνο δηλαδή, όπως και κάποιες γυναίκες με φονιάδες ισοβίτες που πάσχουν από “υβροφιλοφιλία”

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ο Θεος

  Γενικολογοι βερμπαλισμοι ,μη βαθια γνωση της ιστοριας και φυσικα τσιτατα πολυφορεμενα.Δεν περιμεναμε τιποτα αλλο βεβαια ειπαμε ολοι εσεις ειστε με τον ανθρωπο αλλα στα καθεστωτα που θαυμαζετε που αφορουν μονο σουλτανατα δικτατοριες και τυπου ΣΟΒΙΕΤΙΕς ΔΕΝ ΜΕΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ.

 2. Βιρτουόζος

  «ΜΙΑ ΕΕ που, αντί να είναι από μόνη της μια Μεγάλη Δύναμη, με κοινή εξωτερική, οικονομική, αμυντική κι ενεργειακή αυτοτέλεια, σέρνεται πίσω απ’ το άρμα των ΗΠΑ με ορατό πλέον τον κίνδυνο διάλυσής της.»

  Μα πόσο πιο άσχετος πια; Η ΕΕ απειλείται (αν απειλείται) με διάλυση γιατί σύρθηκε πίσω από το ενεργειακό άρμα της Ρωσίας!

  Κύριε Παπαδόπουλε, δεν πας να βάλεις καλύτερα καμιά αγγουροντομάτα στο χωρίο; Σε λίγο θα κοστίζουν ακριβότερα και από ρωσικό μαυροχάβιαρο!

 3. Kostas Papadopoulos

  Βιρτουόζος Όπως και οι ΗΠΑ ούτε κι εσύ τό βάζεις κάτω! Απ’ το να μέ σχολιάζεις δηλαδή. Τον απαξιωτικό τρόπο τόν προσπερνώ, μιας και είναι το χούι σου τέτοιο απέναντί μου. Όσο για …”αγγουρονταμάτες” στο χωριό μου έχω βάλει ήδη και αν έχεις ανάγκη να σου δώσω κι εσένα. Δωρεάν! Πάμε τώρα στην ουσία: Εσύ, ο σχετικός και παντογνώστης, που βάζεις και θαυμαστικό στη διαπίστωσή σου για την ΕΕ που απειλείται… “γιατί σύρθηκε πίσω απ’ το ενεργειακό άρμα της Ρωσίας!” – λες και δεν τό γνωρίζουμε αυτό – μπορείς να μού εξηγήσεις (δε βάζουμε εδώ ούτε Τσίπρα ούτε Μητσοτάκη, αλλά ΕΕ) γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα κοιτάσματα της Μεσογείου και ποιος τορπίλισε την κατασκευή του αγωγού EastMed ως ασύμφορο, για να πουλάει τώρα υγροποιημένο αέριο (LING); Λέει ο καθηγητής Φώσκολος (ψάξε το βιογραφικό του) πως: “Το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα λυθεί, όταν αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου. Ο αγωγός EastMed θα επιφέρει γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας. Αν τα ελληνικά κοιτάσματα πλημμυρίσουν την Ευρώπη, θ’ αναστηθεί οικονομικά και γεωπολιτικά”. Επίσης: “Το Ιόνιο έχει της καλύτερης ποιότητας πετρέλαιο του κόσμου, ενώ η αξία του κοιτάσματος του Ιονίου είναι περίπου 110 δις”! Και κάτι άλλο απ’ τον ίδιο: Το ευρώ έχει γίνει κουρελόχαρτο εξαιτίας της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ. Έχουμε πληθωρισμό επειδή το ευρώ έχει χάσει την αξία του”. Τα ίδια περίπου λένε και άλλοι πολύ αξιόλογοι επιστήμονες στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτοί που ΔΕΝ βγαίνουν απ’ τα κανάλια του αγαπημένου σου Κυριάκου. Εφεξής, όταν μέ σχολιάζεις, θα σού απαντώ έτσι, όπως τώρα, για να μαθαίνεις και κάποιες αλήθειες. Απλά, δε θα κάνω διάλογο μαζί σου, όπως παλιά. Ένα σχόλιο εσύ, ένα
  εγώ και τέλος! Ευχαριστώ για το σχόλιό σου – τα σχόλιά σου καλύτερα με όποιο ψευδώνυμο θέλεις!

 4. Kostas Papadopoulos

  Βιρτουόζος Δεν περίμενα να γράψεις ξανά, ούτε θα σού απαντούσα, όπως έγραψα πιο πάνω. ΟΜΩΣ σού εφιστώ την προσοχή: Εάν χρησιμοποιήσεις και γράψεις ξανά για προσωπικά μου δεδομένα, όπως το πότε βγήκα στη σύνταξη (απολύτως νόμιμα) και κρίνεις το έργο μου ως εκπαιδευτικού εν ενεργεία (“ευτυχής η μέρα για τη δημόσια παιδεία κ.τ.λ.) και μάλιστα με τόσο απαξιωτικό τρόπο, να είσαι σίγουρος πως θα σέ καλέσει Εισαγγελέας. Σχολίασε επί αυτών που γράφω ελεύθερα, κανένα πρόβλημα. Περί προσωπικού όμως σού τό απαγορεύω. Υ.Γ. Παρακαλώ τους διαχειριστές του site να “περάσουν” τούτο το σχόλιό μου και να προσέχεται άλλη φορά, ώστε να μην αφήνεται σχόλια που αναφέρονται στα προσωπικά μου δεδομένα και αξιολόγηση του έργου μου, γιατί είστε συνυπεύθυνοι. Αν θέλετε ν’ αρθρογραφούμε στο site σας να μάς προστατεύετε από τέτοιου είδους σχόλια, τα οποία συνιστούν ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.