Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Οι καπναποθήκες Καμποσιώρα στο Αγρίνιο

Οι καπναποθήκες Καμποσιώρα στο Αγρίνιο

 Toυ Γιάννη Γιαννακόπουλου 

Οι καπναποθήκες Καμποσιώρα έτυχε να βρίσκονται κοντά στον ΟΤΕ και όταν χρειάστηκε να γίνει επέκταση των τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του οργανισμού αγοράστηκαν και αναπαλαιώθηκαν στην δεκαετία του 1990. Δαπανήθηκε τότε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την αναπαλαίωση και συντήρηση του κτηρίου.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι ο ΟΤΕ χρησιμοποίησε το κτήριο αυτό για λίγο χρονικό διάστημα επειδή η εξέλιξη της τεχνολογίας απαιτούσε πλέον μικρότερους χώρους για την εγκατάσταση την μηχανημάτων.

Ετσι το κτήριο των καπναποθηκών αγοράστηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο όπου στεγάζει τις υπηρεσίες του.

Στο δια ταύτα ο ΟΤΕ έσωσε τις καπναποθήκες Καμποσιώρα και ευτυχώς, παρά το τεράστιο κόστος, για να υπάρχει κάτι στο Αγρίνιο και να θυμίζει το παρελθόν του.

Οι αποθήκες Ηλιού δεν είχαν την ίδια τύχη και κατέρευσαν. Απομένουν οι παλαιές αποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου. Να δούμε ποια θα είναι η τύχη τους…. Σημειώνω ότι οι όποιες μελέτες από μόνες τους δεν αρκούν για να διασωθούν τα ιστορικά για την πόλη εναπομείναντα αυτά κτήρια…. Χρειάζονται επιδιορθώσεις και αναπαλαιώσεις…… τουτέστιν πολύ χρήμα…. μακάρι να βρεθεί….

Φωτο από την αναπαλαίωση των αποθηκών Καμποσιώρα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.